Pátá výhra v řadě, v Jihlavě rozhodl střídající Alijagić

Pátá výhra v řadě, v Jihlavě rozhodl střídající Alijagić

J i h l a v a - Po reprezentační pauze zavítali fotbalisté Zbrojovky do Jihlavy. O osudu duelu opět rozhodla jediná branka, o kterou se při svém debutu postaral střídající Denis Alijagić.

Po reprezentační pauze se na hřiště od úvodních minut vrátili Adam Fousek a Roman Potočný, nová posila Denis Alijagić usedl na lavičku.

Úvodní minuty patřily domácím, kteří byli o něco aktivnější, z náznaků šancí si ale větší střeleckou možnost nevypracovali. Iniciativu poté převzal hosté a po pětadvaceti minutách se do šance vyřítil Adam Kronus, po průnikové přihrávce ale nedokázal z úhlu překonat brankáře Soukupa. O chvíli později zakončoval po rohu hlavou Potočný, leč vysoko nad. Řezníčkovi zase v dobré pozici míč uskočil.

Nejblíže úvodní branky první půle byli sedm minut před poločasem domácí, kdy se za vápnem opřel do míče Araujo-Wilson a jeho hodně povedená rána skončila na břevně Berkovcovy branky. Do konce poločasu už se pak žádná zajímavější šance neurodila, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhé půle vyslal kouč Klusáček místo Mary Davida Jambora. Po deseti minutách hry přišla komplikace pro domácí barvy, kdy obdržel dluhou žlutou kartu a tedy i červenou Tomáš Svoboda, a Vysočina dohrávala v deseti. Zbrojovka ihned začala těžit z tlaku a byla aktivnější, ve velké šanci se octl Řezníček, jeho šanci ale zastavil na brankové čáře obránce Tonbul.

Dvacet minut před koncem se na plac místo Fouska a Texla dostali Smejkal s Alijagićem, později se ukázalo, o jak skvělé střídání šlo. Nejprve ještě třináct minut před koncem byl blízko úvodní brance opět Řezníček, ale toho Soukup vychytal a bezbrankové skóre platilo dál. Až v 79. minutě se Zbrojovka dočkala. Smejkal dostal míč po levé straně, odkud si vylepšil pozici a přesně po zemi odcentroval na nabíhajícího Denise Alijagiće, který placírkou uklidil míč do prázdné branky – 0:1.

V závěru už oslabeným domácím příliš mnoho času na zvrat nezbývalo, hru Zbrojovky ještě přišli oživit Martinek se Štěrbou. První jmenovaný se prezentoval nádhernou ranou, které mnoho nechybělo. Hubené vítězství nakonec Zbrojovka ubránila, potřetí za sebou zvítězila 1:0, celkově uspěla popáté v řadě a minimálně do zítra se posouvá do čela celé ligy.

VIDEO: Trenér Klusáček po utkání v Jihlavě
A-tým
15.09.2023 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Klusáček po utkání v Jihlavě

J i h l a v a – Zbrojováci navázali na sérii čtyř výher a po reprezentační pauze přidali v Jihlavě...
VIDEO: Věřil jsem, že můžu rozhodnout, usmívá se Alijagić
A-tým
15.09.2023 | Martin Lísal

VIDEO: Věřil jsem, že můžu rozhodnout, usmívá se...

J i h l a v a – Takový start v novém působišti by si přál asi každý fotbalista. Denis Alijagić...
PREVIEW: Dalším soupeřem Jihlava!
A-tým
13.09.2023 | Martin Lísal

PREVIEW: Dalším soupeřem Jihlava!

B r n o - První reprezentační pauza už je pryč, Zbrojovka vyhlíží další zápas. V pátek 15. září se...

Fotogalerie

Všechny fotografie