Zápas dvou rozdílných poločasů ovládl Jablonec

Zápas dvou rozdílných poločasů ovládl Jablonec

B R N O - Zápas dvou poločasů. Tak by se dalo charakterizovat utkání 24. kola FORTUNA:LIGY, v němž Zbrojovka hostila Jablonec. Z několika jasných příležitostí v první půli vytěžili domácí jediný gól a Severočeši dokázali po změně stran skóre otočit. Série zápasů bez porážky se tak zastavila na čísle čtyři.

Fanoušky před zápasem potěšil návrat Fouska, který se objevil alespoň na lavičce, naopak mimo sestavu se ocitl pro zranění Pachlopník.

Zbrojovka začala od podlahy a hned v deváté minutě měly oba týmy hráče oceněné žlutou kartou. Že Jablonec nečeká v Brně nic jednoduchého, naznačil Seveřanům v patnácté minutě Řezníček, který excelentní ranou orazítkoval tyč. Ten samý hráč se dostal do dobré šance i o chvíli později, s jeho ranou si tentokrát poradil Hanuš.

Krátce po půlhodině se propracoval ke střeleckému pokusu Michal Ševčík, ale jeho kroucený pokus skóre neotevřel. Gól měl na noze i útočný trojlístek Alli-Ševčík-Řezníček, poslední jmenovaný byl na poslední chvíli odzbrojen jedním z hostujících hráčů. Zbrojovce tak vyšel až ten méně nápadný pokus o změnu skóre. Ševčík po Texlově přihrávce ve vápně nenašel prostor ke střele, tak odcentroval do prostoru kde operoval útočný tank Řezníček. Ten se k míči nedostal, ale drobný Wale Musa Alli byl v pravý čas na pravém místě a paradoxně hlavou otevřel gólový účet zápasu. A zároveň dal skóre jeho poločasovou podobu - 1:0.

Začátek druhé půle zachytil Zbrojovku značně nepřipravenou. Dlouhý míč za obranu uzmul Jovovič jen tak tak na hrací ploše, poslal jej pod sebe a Jan Chramosta se trefil přesně k tyči Berkovcovy branky. Domácí gólman se mohl jen smutně ohlédnout. Inkasovaná branka srazila domácí a ti se jen těžce vraceli do zápasu. Z domácích hrozil víceméně jen agilní Alli, ale ten se většinou přes hostující blok probít nedokázal.

Blesk z čistého nebe pak přišel v 67. minutě, když se do míče opřel Jakub Považanec a jeho rána zaplula nechytatelně do domácí branky - 1:2. Tvrdý direkt pro Zbrojovku. Trenér domácích Richard Dostálek, se pokus zvrátit duel trojitým střídáním, ale bohužel se kýženého efektu nedočkal. Nebezpečí pro hosty znamenaly zejména centry do pokutového území, ale ty dokázala bezpečně likvidovat obrana. Patrně největší šanci na srovnání měl na konci nastavení Alli, ke kterému poslal míč Granečný. Bohužel pro více než čtyři tisícovky diváků nedokázal adekvátně zakončit.

Zbrojovka tak podlehla Jablonci 1:2 a nevyužila možnost poskočit v tabulce. Přišla navíc o čtyřzápasovou sérii bez porážky.

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Jabloncem
A-tým
19.03.2023 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Jabloncem

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky dnes neprodloužili sérii zápasů bez porážky a Jablonci doma podlehli...
VIDEO: Komplikace, ale nesmíme se z toho složit, burcuje Texl
A-tým
19.03.2023 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Komplikace, ale nesmíme se z toho složit,...

B r n o – Záložník Jiří Texl dnes proti Jablonci jako obvykle odvedl ve středu pole spoustu poctivé...
PREVIEW: Dalším soupeřem je Jablonec!
A-tým
17.03.2023 | Martin Lísal

PREVIEW: Dalším soupeřem je Jablonec!

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky vyhlížejí poslední zápas před reprezentační pauzou. Do Brna přijede...

Fotogalerie

Všechny fotografie