Zbrojovka potvrdila domácí formu a Duklu vyprovodila třemi brankami!

Zbrojovka potvrdila domácí formu a Duklu vyprovodila třemi brankami!

Srbská byla svědkem dalšího skvělého zápasu. Zbrojovka předvedla výborný výkon, zvítězila 3:0 a poskočila na šesté místo tabulky. Gólový účet otevřel Hyčka jedním z nejrychlejších gólů v historii. Na 2:0 zvyšoval těsně před pauzou Buchta a třetí trefu zaznamenal Škoda. Pojďme ale hezky od začátku.

Dalo by se říci, že zápas začal za stavu 1:0. Brno rychle rozehrálo, na křídle se uvolnil Lutonský, který předložil míč do vápna. I díky Paškově práci se míč dostal na nohu Aloise Hyčky, jenž otevřel skóre přízemní střelou! Ze hry tou dobou uběhlo čtrnáct vteřin, Hyčka tak vsítil třetí nejrychlejší gól v historii soutěže.

Dukla se z inkasované branky dlouho nemohla oklepat. Na Škodův přetažený centr nikdo z brněnských nedosáhl a Řezníčkovu střelu vytahoval Rada. Po desíti minutách však všem divákům Zbrojovky zatrnulo. Stoper Buchta se nedohodl s Melichárkem, čehož mohl využít Berger, naštěstí minul bránu.

Drobný křídelník s číslem 24 byl i u další akce domácích. Tentokrát posílal nebezpečný centr do vápna, který obrana Dukly s námahou odvrátila. Ve dvacáté minutě se po souboji ve vápně Zavadil dožadoval rohového kopu, jeho přání vyslyšeno nebylo. V chladném počasí hnalo brněnské publikum své borce dopředu, těm se ale dlouhou dobu nedařilo nic kloudného vymyslet.

Po půlhodině hry si za obranu zabíhal hostující Berger, v klíčové chvíli mu míč utekl do zámezí. Dvě obrovské příležitosti byly k vidění zhruba sedm minut před pauzou. Nejprve se po špatné rozehrávce Dukly míč odrazil na tyč a dobíhající Řezníček bohužel trefil padajícího Radu. V téže minutě zvonilo břevno po Marešově průniku na druhé straně hřiště.

V závěru poločasu Zbrojovka zahrávala volný přímý kop. Pocukrovaný centr Zavadila trefil hlavou Řezníček a Rada se musel činit. Z následného rohu už se na Srbské burácelo podruhé. K exekuci se postavil Keresteš, levou nohou našel Petra Buchtu a výsledkem bylo dvougólové vedení Brna!

První šance druhé půle patřila hostům. Unikajícího Bergera ve správný moment čistě odzbrojil Buchta. Pozornost Melichárka neúspěšně zkoušel Čajič. Další povedenou střelou se prezentoval hostující Miloševič, jehož střela minula tyč. Třetí kousek mohl přidat hlavou Škoda, Radu však na brankové čáře zastoupil Breznaník. Vytáhlý útočník se branky dočkal o malou chvíli později. Po svižné akci si převzal balón od Řezníčka, položil si stopera Dukly a chladnokrevně propálil brankáře! Radost, která v tu chvíli propukla na Srbské, se jen těžko popisuje.

Zbrojovka i nadále hrála aktivně. Ke střele z hranice šestnáctky se odhodlal Buchta, Rada byl na místě. Dukla i přes nepříznivé skóre se pokoušela alespoň něco vymyslet, Zbrojovka však bojovala jako jeden muž. Po výsledku 3:0 tak umocnila svoji sílu v domácím prostředí a raduje se z dalšího cenného vítězství.

V první chvíli jsem nevěděl, co po gólu dělat, směje se Buchta
23.03.2016 | Martin Lísal

V první chvíli jsem nevěděl, co po gólu dělat, směje...

B r n o - V sobotním utkání proti Dukle si Zbrojovka pomohla gólem ze šatny i do šatny. Ten druhý...
Žlutá karta prý stála za to, usmíval se Škoda
20.03.2016 | Daniel Král, Martin Lísal

Žlutá karta prý stála za to, usmíval se Škoda

B R N O - 66. Tahle minuta, jako by byla pro Michala Škodu osudová. V tomto čase se dokázal...
Prémie půjdou na pračku, smál se po zápase Matúš Lacko
20.03.2016 | Daniel Král, Martin Lísal

Prémie půjdou na pračku, smál se po zápase Matúš Lacko

B R N O - Po boku Pavla Zavadila dirigoval brněnskou hru, do osudu utkání se pak zapsal rozběhnutím...

Fotogalerie

Všechny fotografie