Ze hřiště rezervy Olomouce se Zbrojovka vrací bez bodu

Ze hřiště rezervy Olomouce se Zbrojovka vrací bez bodu

O L O M O U C - V 11. kole Chance Národní ligy fotbalisté Zbrojovky další body do tabulky nepřidali. Na hřišti Sigmy Olomouc B dokázali ve druhém poločase zásluhou Tomáše Smejkala srovnat, následně však domácí opět odskočili a dalšími dvěma góly své vítězství zpečetili.

Po utkání s Líšní doznala základní sestava několika změn, od začátku dostali prostor Daniel Švancara, Jakub Šural a Šimon Mičuda. V nominaci naopak vinou zranění úplně scházeli Nový, Hložánek, Jambor, Hellebrand a Gyamfi.

Domácí rezerva Olomouce vstoupila do utkání lépe a už ve čtvrté minutě se dostala do vedení, když se krásnou ranou z hranice šestnáctky prosadil Israel Dele Ola. Zbrojovka poté měla o něco víc ze hry, ale větší šance se Hynkovi svěřenci nedočkali. Naopak sedm minut před poločasem měli opět možnost skórovat Hanáci, po centru Pospíšila propadl míč k Cahelovi, který vyběhnuvšího Muchu nepřekonal.

Do druhé půle proběhla v sestavě Brna dvojitá změna, Mičudu se Švancarou nahradili Kub a Smejkal. V 54. minutě se v krátkém sledu museli ohánět oba brankáři, kdy Mucha dobře přečetl kontr Sigmy a na druhé straně Koutný zachytil střelu Potočného. Po hodině hry se hosté dočkali vyrovnání, když po pravé straně dostal od Granečného přihrávku do vápna Tomáš Smejkal, místo přihrávky rovnou střílel a zakončil přesně do protější šibenice – 1:1.

Nerozhodný stav na Andrově stadionu ale vydržel jen tři minuty. Cahel se protáhl vápnem a vyslal prudkou přihrávku na zadní tyč, kde Denis Kramář zakončil do odkryté části branky . 2:1. Utkání nabíralo na obrátkách a do hry se místo Poláka dostal Texl. Za minutu navíc mohlo být opět srovnáno, když se za ostrým centrem Kronuse tlačil ve skluzu na bližší tyči Potočný, jenže o centimetry na něj nedosáhl, a Koutný situaci nadvakrát vyřešil.

Vzápětí domácí svůj náskok navýšili. V rychlé akci se míč dostal do vápna k Filipu Slavíčkovi a ten propálil Muchu na bližší tyč – 3:1. Jiskru naděje mohl pro hosty vykřesat Kubr, ale Koutný opět dobře zasáhl a vyřešil s přispěním obránce také dorážku. Zbrojovka se ještě pokusila oživit příchodem Poláška a Šlapanského, kteří vystřídali Kronuse a Štěpánka, ale závěrečný tlak se nekonal. Naopak v samotném závěru Sigma zpečetila výhru čtvrtou brankou, když brejk zakončil Denis Kramář.

VIDEO: Trenér Hynek po utkání v Olomouci
A-tým
29.09.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Hynek po utkání v Olomouci

O l o m o u c – První třetinu soutěže zakončili Zbrojováci na hřišti Olomouce B. Díky zlepšenému...
PREVIEW: Dalším soupeřem je rezerva Olomouce
A-tým
27.09.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Dalším soupeřem je rezerva Olomouce

B r n o - Po pohárovém intermezzu čeká Zbrojováky další duel Chance Národní ligy. V neděli 29. září...

Fotogalerie

Všechny fotografie