PREVIEW: Dalším soupeřem je rezerva Olomouce

PREVIEW: Dalším soupeřem je rezerva Olomouce

B r n o - Po pohárovém intermezzu čeká Zbrojováky další duel Chance Národní ligy. V neděli 29. září završí první třetinu soutěže na hřišti olomouckého béčka, hraje se od 10.15.

Zápas bude možné sledovat živě prostřednictvím streamu na chnliga.tv.

Béčko Sigmy, které v minulé sezóně obsadilo vynikající druhou příčku, vstoupilo do nového ročníku prohrou v Chrudimi. První výhru zapsali Hanáci v pátém kole, pak přidali ještě dvě a aktuálně jsou s jedenácti body osmí. Povzbudit je může poslední duel, kdy na hřišti Varnsdorfu prohrávali po sedmi minutách 0:2, aby nakonec zvítězili 3:2. Doma navíc ještě neprohráli.

"Po loňském druhém místě odešel trenér Janotka i někteří hráči do áčka. Nahradili je další mladí borci, kteří sbírají zkušenosti po boku hráčů, jako je Martin Pospíšil. Ten Sigmě pomohl dokonat obrat v posledním utkání, dodává týmu obrovskou kvalitu i zkušenost. Víme, co od soupeře čekat, a je na nás, jak se s tím popasujeme a zda dokážeme uspět," řekl před utkáním trenér Jaroslav Hynek.

Realizační tým ve středečním pohárovém utkání přivítal uzdravené hráče Texla, Šurala či Šlapanského. "Fit už jsou i Večeřa a Polášek, kteří ve středu chyběli. Hrajeme s béčkem ve stejný čas, což se nám teď bude dít docela často, takže to musíme co nejlépe poskládat," doplnil Hynek. V nominaci nebudou hráči, kteří jsou dlouhodobě zranění či se po zranění teprve postupně zapojují do tréninku - Nový, Gyamfi, Hellebrand nebo Jambor.

Do letošních zápasů béčka Sigmy zatím nezasáhl nikdo z hráčů, kteří by prošli Zbrojovkou. Připomeňme, že v kádru Olomouce figurují Růsek (aktuálně zraněný) s Vraštilem, trenérem pak je Tomáš Janotka, který ještě loni vedl právě béčko. Z našich hráčů má zkušenosti ze Sigmy Jiří Texl, v mládeži tu působil Filip Mucha.

Vzájemná bilance z dosavadních soutěžních zápasů je vyrovnaná, oba sokové se poprvé potkali v loňské sezóně. V létě Zbrojovka vyhrála na Hané 2:1, v odvetě doma podlehla v jarní předehrávce 0:1.

Vzájemná bilance: 2 zápasy (1 – 0 – 1), skóre 2:2.

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Yunusa Muritala, Jan Fiala - Jakub Řezníček, Roman Potočný (všichni 1 branka).

Prošli oběma kluby: nikdo - Jiří Texl.

Poslední vzájemný zápas: 11. 11. 2023, Zbrojovka - Olomouc B 0:1. Branka: Fiala.

další články

PREVIEW: Béčko míří na hřiště rezervy Slovácka
B-tým
27.09.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko míří na hřiště rezervy Slovácka

B r n o - Také brněnský B tým má na programu nedělní dopolední zápas. V souboji rezerv se mladí...
PREVIEW: Dalším soupeřem je rezerva Olomouce
A-tým
27.09.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Dalším soupeřem je rezerva Olomouce

B r n o - Po pohárovém intermezzu čeká Zbrojováky další duel Chance Národní ligy. V neděli 29. září...
ROZHOVOR Z PROGRAMU: Filip Mucha
A-tým
26.09.2024 | Martin Lísal

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Filip Mucha

B r n o - Součástí zápasového bulletinu byl v sobotu i rozhovor s brankářem Filipem Muchou. Jeho...