Zbrojovka na Bohemce vybojovala bod, Řezníček se trefil počtrnácté v sezóně

Zbrojovka na Bohemce vybojovala bod, Řezníček se trefil počtrnácté v sezóně

P R A H A - Navázat na domácí výhru s Baníkem chtěli fotbalisté Zbrojovky v sobotu odpoledne v pražském Ďolíčku. V úvodním dějství branka k vidění nebyla, trefy Puškáče a na druhé straně Granečného zrušilo video. Zkraje druhé půle poslal domácí do vedení Prokop, ale vyrovnání a zisk bodu obstaral pro brněnský celek svým 14. zásahem v sezóně dvacet minut před koncem kapitán Jakub Řezníček.

Trenér Richard Dostálek učinil proti vítěznému domácímu klání v sestavě jednu nucenou změnu, vykartovaného Endla nahradil ve středu zálohy Filip Blecha.

Úvod utkání patřil domácím klokanům, které poslal v sedmé minutě do vedení po ráně z otočky Puškáč. Sudí si však nechal celou situaci ještě zkontrolovat na videu a forvard Pražanů při zpracování zahrál rukou, tudíž gól nakonec neplatil. Zbrojovka za dvě minuty kontrovala zajímavou šancí Alliho, jeho odstřel směřující na zadní tyč dokázal Jedlička zlikvidovat.

Po necelé čtvrthodině se pak nebezpečně na branku snášel centr Granečného a domácí strážce svatyně musel být opět v permanenci. V patnácté minutě pak Brno zahrávalo roh a odvrácený míč se dostal za vápnem právě ke Granečnému, který se opřel do parádního voleje a nechytatelně zamířil k levé tyči, jenže ani jeho trefa nakonec nemohla být uznána. Řezníček stál v ofsajdu a bránil brankáři ve výhledu.

Další šanci si vypracoval sám kapitán Zbrojovky a nejlepší střelce soutěže Řezníček, který naháněl dlouhý míč, předskočil beka a kolem Kadlece se dostal ke střele, Jedlička byl ale připraven. Ve zbytku půle se už pak ani jeden z týmů nedostal k žádnému náznaku šance, oba týmy trápily spíše nepřesnosti v kombinaci. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhou půli začali opět lépe Bohemians a tentokrát už skutečně šli do vedení. Přetažený míč od Jánoše poslal z voleje do vápna Köstl a nabíhající Erik Prokop jej poslal v náběhu přesně na bližší tyč - 1:0. Brno mohlo odpovědět za pět minut akcí Alliho, který vyzval ke střele Hladíka, ale tomu první rána nesedla a opakovaná střela skončila na blokujícím Kadlecovi.

Další šanci poté zapsali domácí, kdy aktivní Köstl našel na zadní tyči centrem Čermáka, jeho hlavičku dokázal Berkovec vyrazit a udržel jednobrankový rozdíl ve skóre. Po hodině hry provedl trenérský mág Richard Dostálek hned trojnásobné střídání a na plac se dostali Nečas, Falta a Divíšek, kteří měli za úkol rozhýbat hru a přispět k vyrovnání.

To se nakonec urodilo v 70. minutě. Jiří Texl odvážně, ale naprosto bezchybně prošel středem hřiště až k hranici šestnáctky, kde předal na Jakuba Řezníčka, ten si připravil zakončení pravačkou a přízemní ranou k tyči zaznamenal už 14. gól v této sezóně - 1:1!

Závěrečná zhruba dvacetiminutovka nabízela znovu neurovnanou hru z obou stran, oba celky jakoby byly spokojeny se ziskem bodu. Domácí přesto mohli dvě minuty před koncem rozhodnout, na penaltě osamoceného Prekopa ale skvěle vychytal Berkovec. Za hosty pak už v nastavení hrozil ještě jednou Řezníček, jeho hlavička však skončila nad, a tak si oba celky rozdělily po bodu za remízu 1:1.

VIDEO: Bod je spravedlivý, soudí střelec Řezníček po Bohemians
A-tým
27.02.2023 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Bod je spravedlivý, soudí střelec Řezníček po...

P r a h a – V současném ligovém pelotonu zbývala poslední trojice týmů, kterým Kuba Řezníček ještě...
VIDEO: Trenér Dostálek po utkání na Bohemians
A-tým
25.02.2023 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání na Bohemians

P r a h a - Zápasy s pražskou Bohemkou bývají tradičně vyrovnané, z tohoto vzorce nevybočoval ani...

Fotogalerie

Všechny fotografie