Bez gólu se nevyhrává. Karviná vyškolila Zbrojovku v proměňování šancí

Bez gólu se nevyhrává. Karviná vyškolila Zbrojovku v proměňování šancí

B R N O - Bez gólu se nevyhrává. Zbrojovka v šestém kole FORTUNA:LIGY nepředvedla v první půli špatný výkon, ale nedokázala využít velkého množství svých šancí a naopak ve druhé půli po chybách inkasovala. Karviné tak podlehla 0:2.

Karviná měla na Srbské nástup jako hrom. Hned po čtyřech minutách mohl otevřít skóre Mikuš, ale hlavičkou trefil jen prostor, kde stál připravený Šustr. Odpovědět mohl domácí Vaněk, jenž přímo z rohu ohrozil Neumannovu bránu. Hostující gólman si však poradil a míč vyrazil mimo prostor své branky. Vaněk byl hlavním aktérem i další šance, když vyslal do brejku Hladíka, ale ten nenavázal na gól z Plzně a z kraje vápna těsně minul.

Brno bylo v první půli velmi aktivní a po centru Vaňka dostal míč na výbornou pozici Růsek, ale z úrovně penalty trefil jen prostor, kde operoval Neuman. O chvíli později vyslal znovu Vaněk do šance Přichystala, ale ten byl ve vápně čistě odzbrojen a nezakončil. Další šanci připravil útočníkům Zbrojovky agilní Štepanovský, který vyhrál sprinterský souboj s Twardzikem, poslal do vápna prudký centr, ale Přichystal s Růskem nedokázali míč usměrnit do sítě a Santos jej opět odkopl do bezpečí. Na druhé straně mohl zahrozit Ostrák, který se položil do centru Twardzika, ale poslal míč nad branku Brna. Poločas tak branku nepřinesl.

Hned z kraje druhé půle se ke slovu opět dostal Přichystal, jenž byl po pasu od Reitera ve stoprocentní šanci, ale nechal jen vyniknout brankáře Neumana. První zlom utkání přišel v 56. minutě. Šustr zbytečně zariskoval při rozehrávce, nechal se obrat Papadopulosem a své zaváhání faulem. Situaci ještě kontroloval sudí Královec prostřednictvím VAR, ale následně potvrdil svůj původní verdikt. K penaltě se postavil Kristi Qose a po vzoru Antonína Panenky poslal Karvinou do vedení.

Odpovědět mohl záhy Reiter, který si učebnicově poradil s jedním ze stoperů Karviné, ale tváří v tvář Neumanovi neuspěl a nechal opět vyniknout gólmana hostí. O pět minut později však Neumann musel být opět pozorný, když Fousek posílal do vápna pruký centr, ale na ten nedokázal dosáhnout Růsek.

A následoval druhý zlomový moment a další hřebíček do brněnské rakve. Koudelka byl v brejku odzbrojen, míč se rychle dostal na druhou stranu hřiště, kde si jej převzal Tomáš Ostrák, který si poradil s Hlavicou a překonal vyběhnutého Šustra - 0:2. Zbrojovka opět doplácela na velké množství neproměněných šancí a v 74. minutě to mohlo vypadat ještě hůř, neboť Bartošák napřáhl ke střele a Šustr měl co dělat, aby míč vyrazil do bezpečí. Definitivní tečku za utkáním udělal v 83. minutě Růsek, jenž zbytečně na útočné polovině zajel do soupeře a viděl druhou žlutou kartu. Zbrojovka tak nedokázala vstřelit branku a podlehla Karviné 0:2.

Šural po Karviné: Fotbal je o chybách
A-tým
05.10.2020 | Daniel Kinc, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas.

Šural po Karviné: Fotbal je o chybách

B r n o - Ani na šestý pokus Zbrojovka po návratu do nejvyšší soutěže nezvítězila, Karviné doma...
VIDEO: Trenér Machálek po utkání s Karvinou
A-tým
03.10.2020 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Machálek po utkání s Karvinou

B r n o - Trenér Machálek při hodnocení utkání s Karvinou leckdy jen těžko hledal slova. A nebylo...
VIDEO: Zbrojovka přivítá Karvinou!
A-tým
01.10.2020 | Martin Lísal

VIDEO: Zbrojovka přivítá Karvinou!

B r n o - Porci čtyř říjnových zápasů načnou Zbrojováci tuto sobotu, kdy ve WEDOS ARENĚ přivítají...

Fotogalerie

Všechny fotografie