Oslabená Zbrojovka na bodový zisk ve Zlíně nedosáhla

Oslabená Zbrojovka na bodový zisk ve Zlíně nedosáhla

Z L Í N - Ani napotřetí v novém ročníku FORTUNA:LIGY se fotbalisté Zbrojovky nedočkali výhry. V moravském derby se Zlínem prohrávali, ale o vyrovnání se rychle postaral. Na konci první půle však po druhé žluté kartě musel dějiště opustit předčasně a domácí Ševci svou přesilovku ve druhém poločase hned dvakrát využili.

Při absencích Pavla Dreksy, Jana Moravce či brankáře Martina Šustra byl trenér Machálek nucen udělat změny v sestavě. Soutěžní premiéry ve Zbrojovce se dočkal obránce Jan Hlavica, který do duelu nastoupil s obličejovým krytem. Vedle něj se na stopera posunul Adrián Čermák a třetím stoperem byl Jakub Černín. Na lavičce číhali na svou šanci mladíci David Jambor, Michal Ševčík nebo gólman Vojtěch Marek

Úvod duelu byl opatrný. Jako první zahrozil domácí Čanturišvili, jeho kroucená rána ale letěla vedle branky. Na opačné straně se do zakončení dral Přichystal, nicméně ani on netrefil zařízení. Gruzinec Čanturašvili byl při chuti, když vysunul Dramého, ten však z velké dálky pálil hodně nepřesně. První branka duelu nakonec přišla ve 23. minutě, kdy Jawo našel centrem volného Antonína Fantiše a po jeho hlavičce k tyči se Floder natahoval marně – 1:0.

Zbrojovka po inkasované brance paradoxně ožila a navíc dokázala velmi rychle odpovědět. Černín narýsoval do vápna krásný křížný centr na nabíhajícího Petera Štepanovského, který míč v tísni zpracoval a lehce přehodil brankáře Dostála – 1:1! Po půlhodině hry hrozili opět fotbalisté z města Tomáše Bati, ovšem ani Jawo, ani Conde Flodera svými pokusy z míry nevyvedli.

To Zbrojovka měla daleko lepší šance. Nejprve to zkoušel pravačkou Fousek, nicméně jeho pokus Dostál skryl v náručí. Následně balón vybojoval pro sebe Sedlák a jeho štiplavou ránu musel domácí strážce svatyně vyrazit mimo tři tyče. Posléze znovu zahrozil Fousek, který od Vaňka dostal krásný pas za obranu, sám před Dostálem zkusil lob, jenže gólman Zlína úmysl přečetl. Velká komplikace pro Brno přišla ve 41. minutě, kdy Štepanovský stáhl k zemi Condeho a po druhé žluté kartě pro něj utkání skončilo předčasně. Přesilovku mohli domácí využit v poslední minutě první půle, Čanturišviliho pokus ale zastavila tyč.

Domácí s vědomím, že hrají v přesilovce, vstoupili aktivně i do druhé půle. Čtyři minuty po poločasové pauze Conde šikovně vysunul Petra Jiráčka a ten prudkou ranou po zemi na zadní tyč osamocen ve vápně vrátil Zlínu vedení – 2:1. Už za tři minuty to mohlo být o dvě branky, Poznar s Jawem šli sami na Flodera, druhý jmenovaný ale před úplně prázdnou svatyní netrefil míč. Mrzet jej to ale nemuselo. Za čtyři minuty přišel prudký centr na zadní tyč a právě Lamin Jawo zblízka ranou pod břevno dal na 3:1.

Hosté úplně vypadli z rytmu, naopak Zlín měl další šance. Na Flodera šel sám Dramé, gólman Brna ale vytáhl pohotový zákrok. O chvíli později se před ním zjevil také Poznar, ten si ale míč ukopl doprava a z těžkého úhlu nechal opět vyniknout – v té chvíli ležícího – Flodera. Trenér Machálek sáhl posléze k několika střídáním a hru hostů rozhýbal především Pachlopník, který hýřil aktivitou a nápady směrem vpřed.

Čtvrthodinu před koncem zažil velký debut ve FORTUNA:LIZE a také v prvním soutěžním zápase za Brno sedmnáctiletý záložník David Jambor. Ten na Condem vybojoval přímý kop kousek před vápnem, Vaněk ale míč opřel jen o zeď. V závěru už domácí polevili a pouštěli do hry více svého soupeře. Po centru Koudelky se o snížení mohl postarat Vintr, nevyšel mu však krok. Nadějné přečíslení pak málem zakončil Sedlák, Dostál byl ovšem rychlejší.

V závěru už si fotbalisté Zlína vedení pohlídali a mají druhou výhru v řadě, naopak Brno podruhé v sezóně padlo a na premiérové vítězství po návratu do ligy stále čeká.

VIDEO: Trenér Machálek po prohře ve Zlíně
A-tým
13.09.2020 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Machálek po prohře ve Zlíně

B r n o - Zbrojovka nastoupila na hřišti Zlína v netradičním rozestavení, ale bez bázně. Na první...
VIDEO: Ten zápas beru na sebe, nehledá výmluvy Štepanovský
A-tým
13.09.2020 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Ten zápas beru na sebe, nehledá výmluvy...

B r n o - Zbrojovka ve Zlíně prohrávala, ve 27. minutě ale po Černínově centru přispěchal s...
PREVIEW: Ve třetím kole se Zbrojovka vydá do Zlína
11.09.2020 | Martin Lísal

PREVIEW: Ve třetím kole se Zbrojovka vydá do Zlína

B r n o - Zbrojováci se po reprezentační přestávce chystají na první venkovní utkání nové sezóny. V...

Fotogalerie

Všechny fotografie