Vstup do ligy nevyšel, Zbrojovka podlehla pražské Spartě

Vstup do ligy nevyšel, Zbrojovka podlehla pražské Spartě

B R N O - V prvním kole FORTUNA:LIGY hostila Zbrojovka pražskou Spartu. Brňané nezachytili vstup hostujícího týmu do utkání a po jedenácti minutách prohrávali už 0:2. Byť se Zbrojovka snažila podchytit akce Pražanů, tak do konce poločasu inkasovala ještě dvakrát. Ve druhé půli snižoval po zlepšeném výkonu Štepanovský a Zbrojovka tak podlehla Spartě 1:4.

Zbrojovce se hrubě nevydařil vstup do prvního poločasu a už po čtyřech minutách se Štěpanovský jen díval, jak mu po pasu Lischky uniká Andreas Vindheim, který si zpracoval míč na prsou a následnou dělovkou pod víko nedal Floderovi šanci -0:1. O pět minut to ochozy jen zahučelo, neboť Fousek z rohu ohorzil Heču, jenž neudržel míč v rukavicích, ale bohužel pro Brno nebyl v jeho blízkosti nikdo v červeném dresu. Skóre se opět měnilo v 11. minutě, kdy si odražený míč našel Lukáš Štětina a přesným centrem našel nehlídaného Lukáše Juliše, který zamířil do protipohybu Flodera - 0:2.

Snížení mohl přinést centr Pachlopníka z volného kopu, který našel hlavu Přichystala, ale jeho pokus dokázal nadvakrát zlikvidovat Heča. Stav 0:2 vydržel do 30. minuty, kdy exbrněnský Hložek chytrým pasem nahrál Bořku Dočkalovi, který přesnou střelou podél Flodera navýšil vedení Sparty. O chvíli později to mohlo být už 0:4, ale Floder vytáhl perfektní zákrok proti Hložkovi. O pár minut později už byl ale Floder bezmocný, když si Bořek Dočkal opět narazil s Hložkem a ranou z kraje vápna rozvlnil brněnskou síť počtvrté. Poločas tak ovládla Sparta poměrěm 0:4.

Druhý poločas vypadal z pohledu Zbrojovky lépe. Hned po šesti minutách vyslal Fousek do šance Přichystala, ten si však na Heču nedokázal přijít. O osm minut později se k míči dostal Pachlopník, který centrem našel Petera Štepanovského, jenž takřka dokonalou střelou překonal Heču - 1:4. Zbrojovka ožila a obrana Sparty v čele s Hečou měla co dělat, aby tlak Zbrojovky ukočírovala. Sparta hrozila pouze z protiútoků a s těmi si dokázala defenzíva Brna poradit.

Zbrojovka si vytvořila tlak ještě v závěru poločasu, kdy si vypracovala několik zajímavých gólových příležitostí, ale na branku dosáhnout nedokázali. V prvním kole FORTUNA:LIGY tak brněnská Zbrojovka podlehla pražské Spartě 1:4.

Jiří Floder: Klobouk dolů před fanoušky, pořád nás hnali
A-tým
23.08.2020 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

Jiří Floder: Klobouk dolů před fanoušky, pořád nás...

B r n o – Hned sedm Zbrojováků si v sobotu proti Spartě připsalo premiérový start v nejvyšší...
VIDEO: Trenér Machálek po utkání se Spartou
A-tým
22.08.2020 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Machálek po utkání se Spartou

B r n o – Jeden ligový start už na kontě měl, přesto bral trenér Machálek utkání se Spartou jako...
VIDEO: Takových chyb se příště musíme vyvarovat, je si vědom Štepanovský
A-tým
22.08.2020 | Daniel Kinc, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Takových chyb se příště musíme vyvarovat, je si...

B r n o - Peter Štepanovský asi nečekal, že hned v prvním utkání FORTUNA:LIGY povede Zbrojovku do...

Fotogalerie

Všechny fotografie