Oslabená Zbrojovka v poháru končí

Oslabená Zbrojovka v poháru končí

O p a v a - Virózou sužovaná Zbrojovka v Opavě nezvládla úvod utkání a prohrávala záhy o tři branky. Ještě do pauzy snížil Alijagić, z dalších šancí se ale ujal až pokus Kronuse a ten přišel pozdě. Brňané tak pouť MOL Cupem uzavřeli po třech kolech.

V důsledku řádící virózy šla Zbrojovka do pohárového utkání v Opavě celkem bez jedenácti hráčů kádru A-mužstva. V základní sestavě se tak vůbec poprvé objevil obránce Šlapanský z "béčka", kterého doplnil výrazně zkušenější Peter Štepanovský. Ten oblékl dres prvního mužstva po roce a půl, nastoupil na kraji obrany.

V takto značně pozměněné sestavě přežili Brňané v úvodní desetiminutovce dvě dobré šance domácích, na druhé straně pak mířil jen těsně vedle Jambor. Nakonec to ale přeci jen byli Slezané, kdo otevřel gólový účet utkání. Blechovu ránu sice Šiman ještě dokázal vyrazit, proti dorážce Matěje Helebranda byl ale již bezmocný.

Za dalších pět minut bylo ještě hůře. Toman fauloval ve vápně pronikajícího Rataje a nařízený pokutový kop přetavil ve druhý gól Filip Blecha. Jakub Šiman byl v permanenci i nadále a po dvou povedených zákrocích inkasoval ve 36. minutě potřetí, když dominanci domácího celku podtrhl "angličanem" Mohammed Marzuq Yahaya. Brno se před pauzou nakonec dokázalo z hororového úvodu oklepat a po Martínkově rohu snížil Denis Alijagič na poločasových 1:3.

Po změně stran již Zbrojovka nepouštěla soupeře tak snadno k příležitostem a obraz hry se vyrovnal. Po hodině hry mohl Flintu vrátit do hry Jambor, proti tomu se ale vyznamenal brankář Číž. Ten domácí podržel znovu o dalších deset minut později po chytré teči Kronuse. Do hry se postupně dostali čerství hráči, mezi nimi nechyběl uzdravený Ondřej Pachlopník či v "áčku" debutující dorostenec Filip Večeřa.

Zbrojovce se podařilo si vytvořit závěrečný tlak a v 86. minutě prudkou ranou snížil na rozdíl jediné branky Adam Kronus. Víc toho ale už Brněnští nestihli a navzdory bojovnému výkonu ve druhé půli jejich cesta MOL Cupem letos končí již ve 3. kole.

VIDEO: Ondřej Šlapanský o své premiéře v áčku
A-tým
28.09.2023 | Martin Lísal

VIDEO: Ondřej Šlapanský o své premiéře v áčku

O p a v a – Ještě v minulé sezóně hrál za dorost, letos se posunul do B týmu. A ve středu si...
VIDEO: Trenér Klusáček po pohárovém utkání v Opavě
A-tým
27.09.2023 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Klusáček po pohárovém utkání v Opavě

O p a v a – První ze dvou cest do Opavy Zbrojovce nevyšla, ve třetím kole MOL Cupu se z postupu po...
PREVIEW: Opavský týden začínáme pohárovým duelem!
A-tým
26.09.2023 | Martin Lísal

PREVIEW: Opavský týden začínáme pohárovým duelem!

B r n o – Před fotbalisty Zbrojovky je anglický týden. Lépe řečeno opavský – v poháru i v lize se...

Fotogalerie

Všechny fotografie