Zbrojovka po jasné výhře ve Vsetíně postupuje v poháru dál

Zbrojovka po jasné výhře ve Vsetíně postupuje v poháru dál

V S E T Í N - Ve 2. kole letošního ročníku MOL Cupu zavítala Zbrojovka na hřiště divizního Vsetína. V duelu, hraném před početnou kulisou, měla převahu od úvodních minut a již v první půli ji korunovala góly Koželuha, Fouska a Potočného. Ve druhém poločase náskok kontrolovala a pojistku na postup v závěru přidal Josef Divíšek.

Sestava pro pohárový duel na Vsetíně dostala oproti víkendové výhře nad Prostějovem řady změn. Volno dostal například kapitán Jakub Řezníček, mimo nominaci byl také Štěrba a ze studijních důvodů Gaszczyk. Kapitánskou pásku tak navlékl Jiří Texl, šanci od úvodní minuty dostali Martinek či Divíšek a vůbec poprvé v soutěžním utkání nastoupil za áčko sedmnáctiletý bek Toman.

Hrálo se ve slavnostní atmosféře a (navzdory nepříznivému počasí) před početnou kulisou. Zbrojovka měla už od úvodu velkou herní převahu na míči a držela se aktivně na polovině soupeře, zprvu se jí ale nedařilo prorazit obranný val domácích. První šance přišla až po čtvrthodině, když si Texlův centr našel ve vápně Martinek, ovšem jeho hlavičku směřující k tyči gólman Vsetína vyrazil. Ve 24. minutě už však poprvé kapituloval, když si zprava naběhl do vápna Josef Koželuh, k němuž propadl centrovaný míč po Potočného teči a prudkou ranou z halfvoleje se trefil na zadní tyč – 0:1.

Úvodní branka vlila Brnu potřebnou krev do žil a přicházely další šance. Nejprve Potočný šikovně na penaltě sklepl míč pod sebe Texlovi, jehož ráně z první chyběly centimetry, aby zapadla pod břevno. Zanedlouho dostali Brňané po nesouladu domácích k dispozici v oblasti penalty nepřímý volný kop, jenže Potočného rána byla zablokována zdí a dorážka Martinka z velkého úhlu olízla levou tyč.

Až sedm minut před poločasem hosté zdvojnásobili svůj náskok a šlo o trefu z kategorie parádních. Kousek ze vápnem se Adam Fousek ujal exekuce volného přímého kopu a míč zakroutil krásně nad zdí do vzdálenější šibenice. Gólman se jen ohlédl – 0:2. Navíc za necelou minutu bylo v sektoru fanoušků Zbrojovky ještě veseleji, když si na dlouhý Kronusův nákop naběhl Roman Potočný a domácího Velicha i z úhlu dokázal přelobovat – 0:3. V závěru půle mohli domácí snížit po akci Zbranka, jeho technická rána ale rozezvučela jen levou tyč.

Do druhé půle trenér Klusáček oživil sestavu trojitým střídáním, kdy Texla, Smejkala a Endla nahradili Jambor, Hladík a Mara. Zbrojovka tříbrankové vedení kontrolovala a po hodině hry jej mohl navýšit tvrdou ranou zpoza vápna Fousek, gólman Vsetína s obtížemi pokus vyrazil mimo tři tyče. Čtvrthodinu před koncem se mohl prosadit i střídající Hladík, jeho hlavička na přední tyči ale neměla gólové parametry.

Čtvrtá branka však nakonec ale opravdu přišla, a to šest minut před koncem. Do Fouskova centru od pravé lajny se položil před brankovu naběhnutý Hladík, hlavou prodloužil za sebe, kde situaci dobře zavíral Josef Divíšek a před prázdnou brankou měl naprosto snadnou úlohu – 0:4. Domácí se na podmáčeném terénu ve stále houstnoucím dešti pokoušeli aspoň o snížení, Zbraněk však dvě minuty před koncem po centru Rodka těsně minul levou tyč.

Zbrojovka tak podobně jako v prvním kole ve Žďírci nasázela domácímu diviznímu soupeři čtyři branky, brankář Šiman tentokrát navrch přidal čisté konto a výsledkem je postup do kola třetího. Velký dík za pohostinnost a maximální snahu nachystat navzdory těžkým podmínkám hřiště náleží také všem Vsetínským.

VIDEO: Tomáš Polách po utkání ve Vsetíně
A-tým
30.08.2023 | Martin Lísal

VIDEO: Tomáš Polách po utkání ve Vsetíně

V s e t í n - Zbrojováci zvládli také druhé letošní pohárové zastavení, když na hřišti Vsetína...
VIDEO: S premiérou jsem spokojený, hlásí debutant Toman
A-tým
30.08.2023 | Martin Lísal

VIDEO: S premiérou jsem spokojený, hlásí debutant...

V s e t í n – Sedmnáctiletý zadák Zdeněk Toman se na vsetínském pažitu dočkal soutěžního debutu za...
PREVIEW: Druhým pohárovým soupeřem je Vsetín
A-tým
28.08.2023 | Martin Lísal

PREVIEW: Druhým pohárovým soupeřem je Vsetín

B r n o - Druhým soupeřem Brňanů v letošním MOL Cupu bude divizní Vsetín. Hraje se na hřišti...

Fotogalerie

Všechny fotografie