Vydřenou výhru s Varnsdorfem trefil Potočný

Vydřenou výhru s Varnsdorfem trefil Potočný

B R N O - Po dvou ligových zápasech venku se fotbalisté Zbrojovky vrátili zpět na domácí stadion, kde v sobotu odpoledne přivítali poslední Varnsdorf. O osudu utkání rozhodla jediná branka z kopačky střídajícího Potočného. Brňané zvítězili počtvrté v řadě a přiblížili se vedoucím týmům na jeden bod.

Po středeční pohárové výhře na Vsetíně doznala sestavě opět několika změn. Na hrot se vrátil kapitán Jakub Řezníček, šanci od první minuty dostali i v lize Koželuh či Kronus.

První poločas příliš fotbalové krásy nenabídl, ačkoliv Zbrojovka byla na míči aktivnějším týmem. Poprvé zahrozili po čtvrthodině hosté, když se Firbacher natahoval ve vápně po odraženém míči, ale Berkovec u něj byl dřív a ve skluzu jej odehrál. Na druhé straně po půlhodině mohli udeřit domácí díky průniku Granečného, na jeho střílený centr nabíhající Hladík těsně nedosáhl.

V dalším průběhu opět tempo hry opadlo a ještě dvakrát o sobě dal vědět hostující Firbacher. Nejprve zakončoval po centru Kubisty nad branku a v závěru půle v asi největší šanci dosavadního průběhu pálil z pozice mezi obránci z voleje nad branku. První půle skoupá na hezké fotbalové momenty i šance tak branku nepřinesla.

Do té druhé vyslal trenér Klusáček do hry Gaszczyka se Štěrbou, kteří nahradil Maru se Šuralem. Po pěti minutách hry se ozvali jako první Varnsdorfští, když centr Kříže z rohového kopu propadl na zadní tyč a Firbacher na něj těsně nedosáhl. Na druhé straně se do velké šance dostal před gólmanem Hladík, místo střely ještě nahrál doleva Řezníčkovi, ovšem jeho ránu zblokoval obránce.

Do hry se po hodině hry dostali Potočný s Fouskem, když nahradili právě Hladíka s Kronusem. Chvíli nato přišla největší šance dosavadního průběhu, když si Pešl šel pro centr a míč mu vypadl z rukavic pro Jakuba Řezníčka, tomu ale před prázdnou branku ukopl míč na poslední chvíli Kouřil. Co se nepovedlo Řezníčkovi, podařilo se o šest minut později Romanu Potočnému. Po pasu Granečného mu sklepl Endl patou ve vápně míč a Potok z otočky na přední tyč trefil naprosto přesně – 1:0.

Pojistku mohl už za dvě minuty přidat Fousek, Pešl byl u své tyče připraven. S přibývajícími minutami hosté už vsadili na jednu kartu a otevíraly se šance na brejk pro Brno. Granečný utekl zleva, ale sám před gólmanem Pešlovi jesličky nedal a dorážka Řezníčka byla opět zablokována. Ze závěrečného tlaku se Varnsdorf dostal ještě k jedné šanci, ale ránu Samka Berkovec vyrazil, čímž dal razítko na své druhé čisté konto v řadě a celkově čvrtou výhru Zbrojovky za sebou.

VIDEO: Trenér Klusáček po utkání s Varnsdorfem
A-tým
02.09.2023 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Trenér Klusáček po utkání s Varnsdorfem

B r n o – Těsně, ale přece. Brněnští fotbalisté navázali na tři srpnové výhry a před reprezentační...
VIDEO: Enďa mi to hezky připravil, chválil Potočný
A-tým
02.09.2023 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Enďa mi to hezky připravil, chválil Potočný

B r n o - V posledních zápasech to na sebe bral především Kuba Řezníček, dnešní duel s Varnsdorfem...

Fotogalerie

Všechny fotografie