Řezníček hrdinou! Pardubice sestřelil hattrickem

Řezníček hrdinou! Pardubice sestřelil hattrickem

P R A H A - Po postupu v MOL Cupu zamířili fotbalisté Zbrojovky v rámci 13. kola nejvyšší soutěže do pražského Ďolíčku, kde má svůj ligový azyl tým Pardubic. Hlavním hrdinou utkání byl kapitán Řezníček, který hattrickem zařídil výhru 3:1!

Trenér Dostálek oproti pohárové bitvě s Táborskem udělal v sestavě opět několik změn. A oproti minulému ligovému zápasu s Hradcem se vrátil k osvědčené variantě se čtyřmi obránci, kde místo indisponovaného Endla nastoupil Hlavica.

Po úvodních minutách vyrovnané hry se jako první osmělili domácí. Po čtvrthodině nebezpečně centroval Helešic na nabíhajícího Černého, Berkovec však včas vyběhl a míč nadvakrát kryl. O tři minuty byly Pardubice úvodní brance ještě blíž, když Alli před vápnem srazil míč k Janoškovi a jeho tvrdá rána mířila do pravé tyče Berkovcovy branky.

S prvními šancemi poté přišli i hosté z Brna. Řezníček posunul do vápna na aktivního Alliho, ten si zasekl kolem obránce, jenže ze slibné pozice mířil přímo do rukavic brankáře Markoviče. Za další čtyři minuty utekl nigerijský křídelník po levém křídle a z brankové čáry odcentroval pod sebe na Ševčíka, který na penaltě z první pravačkou přestřelil.

Zbrojovka pomalu přebírala otěže první půle a pět minut před poločasem byla odměněna. Ševčík aktivně napadal soupeře na polovině hřiště, kde jej obral o míč a okamžitě narýsoval fantastickou kolmici za obranu na Jakuba Řezníčka. Ten tváří v tvář Markovičovi nezaváhal a napálil míč křížem k levé tyči – 0:1. Pardubičtí do konce půle vyprodukovali už jen nepřesný střelecký pokus Janoška.

Jak skvěle Brno první půli zakončilo, stejně dobře začalo i tu druhou. Po pěti minutách hry se přes Ševčíka dostal míč ve vápně doleva k Součkovi, který dal pod sebe do druhé vlny na Jakuba Řezníčka a ten utaženou ranou placírkou nedal Markovičovi na zadní tyč podruhé v utkání šanci – 0:2.

Zbrojovka od té chvíle hrála uvolněně a spoléhala na brejky. Jeden takový mohl po hodině hry přetavit ve třetí branku Alli, který dostal do vápna krásný centr od Hladíka, ale v dobré pozici vysoko přestřelil. Domácí kontrovali nebezpečným centrem Sychry, Hlavica však pozorně zasáhl.

Šestnáct minut před koncem to nakonec přišlo. Alli si krásně narazil na hranici vápna se Ševčíkem, dostal se sám před Markoviče a ještě posunul doprava na Jakuba Řezníčka, který pohodlně dopravil míč do sítě a završil hattrick – 0:3! Domácí se pokoušeli s výsledkem i za tohoto stavu ještě něco udělat a deset minut před koncem po tečované ráně Dominika Mareše dokázali snížit na 1:3.

Víc už toho však Brno svému soupeři nepovolilo, po one man show Jakuba Řezníčka si odváží z hlavního města všechny tři body. Plného bodového zisku se dočkalo poprvé od 10. září a výhry ve Zlíně. V závěru se do statistik zapsal i Lukáš Rogožan, který si odbyl debut v nejvyšší soutěži.

VIDEO: Musím poděkovat klukům, kteří mi šance připravili, říká po hattricku Řezníček
A-tým
23.10.2022 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Musím poděkovat klukům, kteří mi šance...

P r a h a - Dvanáct zápasů, devět gólů. Kapitán Kuba Řezníček proti Pardubicím potvrdil, jak je...
VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Pardubicemi
A-tým
22.10.2022 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Pardubicemi

P r a h a - Zbrojováci se dnes vydali do Prahy, v Ďolíčku změřili síly s Pardubicemi. Přáním...
PREVIEW: Dalším soupeřem jsou Pardubice!
A-tým
21.10.2022 | Martin Lísal

PREVIEW: Dalším soupeřem jsou Pardubice!

B r n o - Sérii venkovních zápasů završí Zbrojováci v pražském Ďolíčku, kde mají své domovské...

Fotogalerie

Všechny fotografie