Vítězná venkovní série skončila v Jablonci

Vítězná venkovní série skončila v Jablonci

JABLONEC - Zbrojovka se z venkovního hřiště vrací poprvé v této sezoně bez bodů. Na branku Chramosty z první půle sice dokázal po změně stran zareagovat Řezníček, Severočeši však vedení rychle nabyli zpět a závěr zápasu se taktéž nesl v domácí režii.

Brňané nastoupili v Jablonci bez Endla, který hrál po nemoci pouze za "béčko". Ze zdravotních důvodů chyběl Lukáš Endl, poprvé tak v základní sestavě nastoupil Štěrba. Vrátil se také Granečný, kterému vypršel karetní trest.

Úvod utkání na Střelnici byl z obou stran opatrný, avšak Zbrojovce se příliš nedařilo držet míč na útočné polovině a mírnou optickou převahu tak měli domácí. Ti také hned z první vážnější situace otevřeli skóre, když do vápna pronikající Jovović s trochou štěstí propasíroval míč na Jana Chramostu, jehož úloha už byla snadná.

Po inkasované brance Zbrojovka přeci jen zvýšila aktivitu a dostala se několikrát i do zakončení. Ševčíkova hlavička v záklonu však postrádala razanci a Souček nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče. Po půlhodině hry se musel hned dvakrát vyznamenat Berkovec. Ten nejprve nohou vyrazil pohotovou ránu Kratochvíla a na roh zvládl vytěsnit i pokus Považance. I Zbrojovce se do poločasové pauzy naskytly příležitosti ke změně skóre. Jablonec ale přečkal závar po rohu v 35. minutě a v největší brněnské šanci prvního dějství nechal Řezníček vyniknout rychle vyběhnuvšího Hanuše.

V kontrastu s první půlí začal druhý poločas ve velkém tempu a k vidění byla řada šancí. Zbrojovka zahájila náporem a rychle se mohla dočkat srovnání poté, co Štěrba tečoval před Hanušem ránu Granečného. Domácí ovšem znovu podržel gólman Hanuš. Blýsknul se i jeho protějšek - Berkovec tváří v tvář vychytal Coolse a uhasil tak nebezpečnou situaci dva na jednoho. Zbrojovka se s přibývajícím časem čím dál víc tlačila dopředu a v 59. minutě se konečně dočkala kýženého vyrovnání! Jakub Řezníček pohotově tečoval Ševčíkův nepovedený pokus za záda bezmocného Hanuše a začínalo se odznova.

Brněnská radost z vyrovnání však trvala jen něco přes minutu. Na povedený centr Coolse si naskočil Vladimir Jovović a Severočeši měli ztracené vedení rychle zpět. Zprvu nenápadná gólová akce se vzápětí ukázala jako rozhodující moment zápasu. Z rychlé gólové výměny si totiž momentum odnesl Jablonec a zaskočená Zbrojovka v 67. minutě inkasovala potřetí. V ideální střelecké pozici dostal trestuhodně moc prostoru Jan Chramosta, který svou druhou brankou definitivně utkání rozhodl ve prospěch domácích. Stejný hráč mohl v 78. minutě završit po zaváhání brněnské obrany hattrick, bránu ale v tomto případě minul. Zbrojovce se již nepodařilo zkorigovat skóre ani po nepřesné hlavičce střídajícího Fouska, a tak se po výsledku 1:3 vrací Zbrojovka poprvé v této sezoně domů s prázdnou.

Nemůžeme hned po vyrovnání inkasovat, štvalo Součka
A-tým
03.10.2022 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Nemůžeme hned po vyrovnání inkasovat, štvalo Součka

J a b l o n e c – Filip Souček je po svém příchodu stálicí základní sestavy, nechyběl v ní ani po...
VIDEO: Trenér Dostálek po utkání v Jablonci
A-tým
02.10.2022 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání v Jablonci

J a b l o n e c - Zbrojováci dnes museli vstřebat první letošní venkovní prohru, na hřišti Jablonce...

Fotogalerie

Všechny fotografie