S Teplicemi nerozhodně...

S Teplicemi nerozhodně...

B R N O - Deváté kolo FORTUNA:LIGY přivedlo do Brna Teplice. Oba týmy předvedly své střelecké schopnosti hned v první půli, po které svítilo na tabuli skóre 2:2. Ve druhém poločase naopak další branka nepadla a duel tak skončil remízou 2:2.

Začátek duelu mezi Zbrojovkou a Teplicemi pozdržela menší slavnost. Na hřišti se totiž objevil dlouholetý sekretář brněnské mládeže, pan Pavel Jurečka, který předal dres s číslovkou "70" Jindřichu Svobodovi, mistru ligy z roku 1978 a vítězi letních olympijských her z roku 1980. Ten v uplynulém týdnu oslavil právě sedmdesáté narozeniny.

Zbrojovka, v jejíž sestavě se místo distancovaného Granečného objevil Matejov, se v úvodu snažila protlačit do zakončení a povzbudit slušně zaplněnou ADAX Invest Arenou v pochmurném počasí. Bohužel však přišla studená sprcha. Po nenápadném centru propadl v osmé minutě míč na hranici pokutového území a tam jej Robert Jukl poslal neomylně k tyči - 0:1.

Domácí nicméně inkasovaný gól nezaskočil a rychle se snažili o odpověď. Velmi blízko k explozi nadšení měly tribuny po akci Alliho. Ten poslal míč na Texla, který posunul Ševčíkovi. Jeho tvrdá rána však šla do prostoru, kde operoval brankář Mucha a ten míč vyrazil mimo branku. Fanoušky mocně podporovaná Flinta prahla po srovnání a toho se dočkala v 19. minutě. Ševčík na hranici vápna posunul míč na Musu Alliho, jehož parádní střela po obhození protihráče skončila v síti - 1:1.

Kýžený obrat přišel devět minut před pauzou, kdy Alli sice prováhal prostor a čas pro zakončení, ale svou snahou dokázal obránce Teplic ještě obrat o míč a předložit jej Michalu Ševčíkovi. Ten před prázdnou brankou nezaváhal a popáté se zapsal mezi střelce. Těsně před koncem prvního poločasu se ještě do šance prodral Hladík, jenž v přečíslení tří na dva obránce volil střelu a jen díky výbornému Muchovi se neměnilo skóre.

O chvíli později se do odraženého míče opřel Hrabina a jen těsně minul pravou tyč. Ve druhé nastavené minutě se bohužel potvrdilo fotbalové pravidlo nedáš-dostaneš. Zbrojovka nedokázala vyřešit teplický útok po pravé straně a na konci série několika odrazů stál Tomáš Kučera a parádním volejem poslal míč k levé tyči brněnské branky - 2:2.

Vstup do druhého poločasu málem přinesl další studenou sprchu pro příznivce domácích barev. Po nedůrazu ve vápně Zbrojovky vyplaval míč ke Gningovi a jeho rána skončila za zády Berkovce. Už to vypadalo, že se bude rozehrávat ze středu hřiště, ale sudí Batík si nechal situaci zkontrolovat na videu a jeho rozhodnutí v podobě odpískání ofsajdu domácí fanoušky uklidnilo. Zbrojovka zahrozila v 62. minutě, kdy po rohovém kopu vyplaval míč k Róbertu Matejovovi, který o notný kus minul branku Teplic. O tři minuty později se do střely opřel autor první branky Alli a Mucha měl co dělat, aby míč v cestě mezi tři tyče zastavil.

Zbrojovka se nechtěla smířit s remízou a stupňovala svůj tlak. Ten mírně otupil prudký déšť, který se nad ADAX Invest Arenou spustil v poslední čtvrthodině, ale na vyloženou příležitost čekali příznivci obou táborů marně. Zbrojovka sice v závěrečných minutách nepustila Teplice z obranné poloviny, ale ani čtyři nastavené minuty nestačily. Duel skončil remízou 2:2.

Alli po Teplicích: Nadšení z gólu, zklamání z výsledku
A-tým
19.09.2022 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Alli po Teplicích: Nadšení z gólu, zklamání z výsledku

B r n o – Není pochyb o tom, že nigerijský záložník Wale Musa Alli je jedním z příjemných...
VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Teplicemi
A-tým
17.09.2022 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Teplicemi

B r n o – Letos podruhé se v ADAX INVEST Areně urodila remíza 2:2. Zatímco v úvodu sezóny proti...
PREVIEW: Osmým soupeřem jsou Teplice!
A-tým
16.09.2022 | Martin Lísal

PREVIEW: Osmým soupeřem jsou Teplice!

B r n o - Na Zbrojováky čeká poslední zápas před reprezentační přestávkou! Do Brna míří Teplice,...

Fotogalerie

Všechny fotografie