Utkání s Vyškovem bez vítěze, remízu trefil v závěru Rogožan

Utkání s Vyškovem bez vítěze, remízu trefil v závěru Rogožan

B R N O - Po reprezentační pauze přijeli k 11. kolu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY do Brna fotbalisté Vyškova. V jihomoravském derby se domácí ujali na konci první půle vedení díky ráně Fouska. Ve druhé půli však nováček soutěže dokázal skóre otočit, když se dvakrát prosadil střídající Marek Vintr a po jeho druhé brance z 84. minuty byli hosté blízko vítězství. Body se však nakonec dělily, při debutu se trefil Lukáš Rogožan a utkání nasměroval k remíze 2:2.

Trenér Dostálek musel pro utkání sáhnout k několika změnám. Kvůli žlutým kartám nemohl nastoupit nejlepší střelec týmu i soutěže Řezníček, k dlouhodobým marodům před utkáním přibyl Hrabina. Na lavičce už byl naopak připraven Pavel Zavadil.

Už od začátku byli domácí aktivnější. Po Texlově centru Brno ještě nezahrozilo, ale po čtvrthodině hry už ano. Přichystal skvěle našel Štepanovského a jeho ránu z první reflexivně vykopl Šustr na brankové čáře. Dění v první půli výrazně poznamenal moment z 23. minuty, kdy se hodně nepříjemně srazili hlavami domácí brankář Berkovec a stoper Hlavica. Oba po těžké srážce nebyli schopni ve hře pokračovat, Hlavica dokonce opouštěl hřiště na nosítkách. Po dlouhé prodlevě a střídání se opět pokračovalo ve hře, ale tempo hry výrazně opadlo.

Ve 40. minutě nakonec přišla první branka duelu a do vedení šli domácí. Bariš si sebral přetažený centr a našel na ose hřiště kousek za vápnem Adama Fouska, kterému Ševčík elegantně přepustil míč. Fousek se následně technickou ranou trefil přesně k levé tyči – 1:0. Se stejným náskokem Flinta odcházela také do kabin.

V úvodních minutách druhé půle sledovalo více než dva tisíce fanoušků na Srbské opět vyrovnanou hru. Zbrojováci se snažili kontrolovat náskok, hosté nicméně z první vážnější možnosti udeřili. Fofana prodloužil dlouhý pas Ilka do běhu střídajícímu Marku Vintrovi a ten poslal míč pod břevno – 1:1.

Hra se poté opět rozproudila. Na jedné straně pálil nebezpečně Ondřej Vintr, na té druhé pro změnu Moravec, ale brněnský obránce mířil pouze do boční sítě. Penaltou zaváněl zákrok na Štepanovského ve vápně. Čtvrthodinu před koncem zahrávali domácí přímý kop z hranice vápna, Fousek pálil těsně vedle. Velké věci se pak děly v závěrečných minutách.

V 84. minutě při ojedinělé akci Vyškova přišel na hranici vápna zákrok na Marka Vintra a sudí trochu překvapivě nařídil penaltu pro hosty. Exekuce se chopil sám faulovaný a prudkou ranou k pravé tyči poslal Vyškov do vedení – 1:2.

Domácí vrhnuli všechny zbytky sil do útoku a nakonec v poslední minutě z velkého tlaku srovnali, když Fouskův centr usměrnil hlavou do sítě Lukáš Rogožan - 2:2. Pro záložníka domácích to byla premiérová trefa v premiérovém startu ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Zbrojovka poté ještě zkusila utkání překlopit na svou stranu, opět zatlačila soupeře, poslední šanci ale ve čtvrté minutě nastavení lapil do rukavic Šustr. Jihomoravský souboj tak skončil remízou.

VIDEO: Je to ztráta, mrzela Fouska remíza s Vyškovem
A-tým
16.10.2021 | Martin Lísal

VIDEO: Je to ztráta, mrzela Fouska remíza s Vyškovem

B r n o - Dva góly, pět asistencí. Taková je bilance Adama Fouska z posledních čtyř utkání...
VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Vyškovem
A-tým
15.10.2021 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Vyškovem

B r n o – Těch ran dnes bylo až moc. Nejprve hrozivá srážka Berkovce s Hlavicou, inkasovaný gól z...
VIDEO: Za gól jsem rád, ale převažuje zklamání, řekl debutant Rogožan
A-tým
15.10.2021 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Za gól jsem rád, ale převažuje zklamání, řekl...

B r n o – První zápas, první gól. Lukáš Rogožan dnes debutoval ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE a jako...

Fotogalerie

Všechny fotografie