Zbrojovka rozstřílela Ústí a zůstává na první příčce tabulky

Zbrojovka rozstřílela Ústí a zůstává na první příčce tabulky

Ú S T Í - Deváté kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivedlo brněnskou Zbrojovku na půdu nevyzpytatelného Ústí nad Labem. Brňané od první minuty jasně kráčeli za vítězstvím, a byť na první gól Přichystala Ústí dokázalo zareagovat, tak svěřenci Richarda Dostálka dokázali nasázet do sítě domácích další branky a po výhře 6:1 se drží na první příčce tabulky.

Zbrojovka se musela před zápasem vypořádat s personální změnou na postu obou stoperů. Zdravotně indisponované Endla se Štěrbou nahradil Hlavica s Šuralem a na postu defenzivního záložníka se místo zraněného Čermáka ukázal Jiří Texl.

Hostům vyšel úvod zápasu na výbornou. Už po čtyřech minutách mohl otevřít skóre Ševčík, ale jeho rána z hranice vápna se těsně nevešla mezi tři tyče. Mrzet to však Zbrojováky nemuselo. V sedmé minutě poslal Hlavica dlouhý pas na Řezníčka, ten sklepl míč Fouskovi. Adam následně vykouzlil kolmici za obranu, míč si převzal Kuba Přichystal a krásnou kličkou obešel brankáře domácích a poslal "Flintu" do vedení. Domácí ovšem odpověděli ve 13. minutě, kdy se Ogiomade zjevil u pravé tyče, uklidil do sítě centr, který vyslal Gonzalez a srovnal na 1:1.

Zbrojovku to ovšem nepoložilo a mohla jít znova do vedení ve třicáté minutě, ale tentokrát Přichystal nedosáhl na Hladíkův centr a míč proklouzal okolo levé tyče do zámezí. Ani tentokrát nemuseli nicméně fanoušci Zbrojovky dlouho smutnit. Agilní Honza Hladík se protáhl na pravé straně k přihrávce, který Michal Ševčík efektně a efektivně usměrnil do sítě. Patička brněnského mladíka tak znamenala vedení "Flinty" poměrem 1:2. O chvíli později to bylo už o dvě branky. Další krásnou přihrávku Fouska proměnil ve třetí gól Brna Jan Hladík a určil tak poločasovou podobu výsledku na 1:3.

Hned z kraje druhé půle měl čtvrtý gól na noze Kuba Přichystal, ale v samostatném úniku upadl a gólovou radost musel na několik minut odložit. V třiapadesáté minutě se totiž odhodlal k centru Kuba Řezníček a Jakub Přichystal svou tvrdou ranou přidal čtvrtý gól svého týmu a v Ústí se začalo schylovat k debaklu. O osm minut později si oba brněnští útočníci prohodili role a Jakub Řezníček potvrdil svou gólovou formu, tváří v tvář Plachému si věděl rady.

Domácí chtěli zaznamenat zásah naděje dvacet minut před koncem, centr Krobota však nenašel nikoho v modrobílém a míč tak zapadl vedle branky Berkovce. Zbrojovka mohla navýšit své vedení díky Řezníčkovi, ale ten v dobré pozici minul a odmítl navýšit své gólové konto. Tři minuty před koncem se premiérového zásahu v této sezóně dočkal i střídající Martin Sedlák, který po Ševčíkově přihrávce ranou o tyč uzavřel skóre na 1:6.

Zbrojovka tak v devátém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přehrála Ústí nad Labem a i nadále zůstává na čele soutěže. Velkou měrou se na výhře podílel dvoubrankový Kuba Přichystal, který navíc na jednu branku i asistoval.

Trenér Dostálek po utkání v Ústí nad Labem
A-tým
25.09.2021 | Martin Lísal

Trenér Dostálek po utkání v Ústí nad Labem

Ú s t í n a d L a b e m – Nevyzpytatelný soupeř, dlouhá cesta, stoperská dvojice mimo hru – nic z...
Kapitán Řezníček: Byl to týmový výkon
A-tým
25.09.2021 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Kapitán Řezníček: Byl to týmový výkon

Ú s t í n a d L a b e m – Jedním z pěti střelců byl při dnešní kanonádě v Ústí i kapitán Jakub...
PREVIEW: V devátém kole míříme do Ústí!
A-tým
23.09.2021 | Martin Lísal

PREVIEW: V devátém kole míříme do Ústí!

B r n o - Devátým soupeřem Zbrojovky bude v letošní sezóně tým FK Ústí nad Labem. Na hřišti...

Fotogalerie

Všechny fotografie