VIDEO: První prohra v Turecku - generálku se Sofií rozhodl pokutový kop

VIDEO: První prohra v Turecku - generálku se Sofií rozhodl pokutový kop

L a r a - Až ve čtvrtém utkání na soustředění Zbrojovka poprvé inkasovala, což ve výsledku znamenalo prohru v generálce na ligu. Utkání s Levski Sofia rozhodl pokutový kop v 81. minutě.

Trenér Kotal musel před utkáním improvizovat se sestavou. Na hotelu ulehli nemocní Hyčka a Keresteš; další marod Chrien usedl spolu s Lackem jen na tribunu. U všech čtyř hráčů je ale pravděpodobné jejich zapojení do úterního tréninku.

Zmíněné absence však Zbrojovákům nebránily v aktivní hře, zejména v první půli. Do vápna Sofie letělo několik nebezpečných centrů, neujal se bohužel žádný. Dušan Melichárek si na míč sáhl až téměř po čtvrthodině, kdy vyboxoval Bedoyovu střelu.

Druhou ošemetnou situaci řešil po půlhodině hry, de Nooijer jej prověřil umístěnou ranou z přímého kopu. Jinak ale hrozila spíše Zbrojovka - aktivní Řezníček se znovu rval o každý míč, jednou mu scházel doslova jediný krok k tomu, aby využil zaváhání stopera. Do zakončení se dostal i Pavel Košťál, pálící z úhlu.

Po změně stran Brňané prostřídali a dlouho se nemohli dostat do tempa. Naopak Sofia hrozila, Narh a Janev pílili sami na střídajícího Doležala, branku naštěstí pro Brno minuli. Na druhé straně nedoskočil na dobrý Brigantův centr Vávra a Škoda z úhlu na gólmana nevyzrál.

Osudový úder - první v Turecku - přišel až deset minut před koncem. Po zmatcích v obraně fauloval Doležal Narha a nařízenou penaltu proměnil prudkou ranou pod břevno Kostadinov. Odpovědět mohl Vávra, z přímého kopu ale pálil nad. Tentýž hráč se neprosadil proti obraně poté, co Malík dobře přečetl nepřesnou rozehrávku soupeře.

V poslední šanci se po Brigantově příhře ocitl Kučera, který ovšem také mířil nad bránu. Brňané tak odešli poprvé v Turecku poraženi a stejně jako před rokem v generálce na ligu podlehli.

Generálka na ligu je tu - Zbrojovku prověří Levski Sofia
06.02.2016 | Martin Lísal

Generálka na ligu je tu - Zbrojovku prověří Levski...

L a r a - Týden před startem nejvyšší soutěže absolvuje Zbrojovka poslední přípravný zápas letošní...
Dnes to nebylo tak výbušné, hodnotil Kotal porážku v generálce. Se soustředěním je spokojen
06.02.2016 | Martin Lísal

Dnes to nebylo tak výbušné, hodnotil Kotal porážku v...

L a r a - Až ve čtvrtém utkání poznali svěřenci trenéra Kotala v Turecku hořkost prohry, generálku...

Fotogalerie

Všechny fotografie