Přestřelka na úvod - remízu se Sigmou zajistili Brigant a Zoubele

Přestřelka na úvod - remízu se Sigmou zajistili Brigant a Zoubele

V y š k o v - Na úvod zimní přípravy narazili Brňané na olomouckou Sigmu. V úvodu otevřel skóre Brigant, soupeř ale během hodiny otočil na 3:1. V samém závěru ovšem Zoubele proměnil dva pokutové kopy a zajistil tak svému týmu remízu 3:3.

Zbrojovka postavila do zápasu dvě rozdílné jedenáctky, pouze Boštjan Frelih odehrál oba poločasy. Sigma pak nasadila opticky silnější sestavu proti Baníku, možná i proto Brňané působili v úvodu svěžejším dojmem. Po rohovém kopu byl blízko úvodní brance Michal Škoda, ovšem Hýbl zasáhl na brankové čáře včas.

O pár minut později se již Zbrojovka radovala. Stanislav Vávra skvěle vyřešil brejk, naservíroval míč před prázdnou bránu a Tomáš Brigant se stal prvním střelcem Zbrojovky v zimní přípravě. Srovnání mohlo přijít vzápětí, Dušan Melichárek ale zlikvidoval pokutový kop a udržel tak těsné vedení.

Hůře bylo ve 20. minutě, kdy do vápna Brna přilétl dobrý centr a Jan Hladík neměl s vyrovnáním problémy. Vedení na stranu Zbrojovky mohl zpátky strhnout Janoščin, jehož utěšenou ránu z pětadvaceti metrů zastavilo až břevno.

Po Buchtově centru vzápětí Škoda hlavičkoval těsně vedle. Gól tak přišel na druhé straně, opět po centru - ve skluzu se prosadil Ondřej Ševčík.

Po změně stran nasadila Zbrojovka druhou jedenáctku a byla po většinu hrací doby lepším týmem. Po hodině hry se ovšem paradoxně prosadili hosté, konkrétně Štefan Danis. Šance na snížení měli Lutonský a Zoubele, nicméně v zakončení neuspěli.

Až v samém závěru se podařilo prohru odvrátit - po faulu na Kučeru proměnil pokutový kop Lukáš Zoubele, o dvě minuty později další penaltu vybojoval sám a opět se úspěšně zhostil role exekutora. Díky příspěvku zkušeného záložníka tak Brňané nakonec remizovali se Sigmou 3:3.

Trenér Kotal hodnotí úvodní přípravné utkání
11.01.2016 | Martin Lísal

Trenér Kotal hodnotí úvodní přípravné utkání

V y š k o v - První herní test absolvovala Zbrojovka proti druhé sestavě Sigmy Olomouc, na branky...
Prvním soupeřem roku 2016 bude Olomouc
08.01.2016 | Martin Lísal

Prvním soupeřem roku 2016 bude Olomouc

B r n o - Po týdnu přípravy čeká na Zbrojovku první herní test. V sobotu 9. ledna nastoupí ve...