Zpátky na vítězné vlně! Zbrojovka po Baníku zdolala doma i Slavii

Zpátky na vítězné vlně! Zbrojovka po Baníku zdolala doma i Slavii

B R N O - Tropický pátek měl pro svůj závěr přichystanou předehrávku 3. kola Synot ligy, kdy na Srbskou zavítal oblíbený soupeř Brněnských z poslední doby, pražská Slavia. Zbrojovka navázala na svůj výkon z prvního domácího zápasu a po výhře 1:0 bere proti Sešívaným tři body již počtvrté v řadě. O nejtěsnější výhře rozhodl již v první půli Michal Škoda.

Zbrojovka byla v úvodu utkání častěji na míči a obranu Slavie otestovala sérií nebezpečných rohových kopů. První skutečná šance ale přišla až po čtvrthodině hry. David Pašek se probil po Kerestešově centru k hlavičce a nebýt fantastického zákroku Berkovce, Zbrojovka by šla do vedení. Slavii trvalo vypracování si šance ještě o deset minut déle, Melichárek si proti pohotové Škodově ráně ale také věděl rady.

O chvíli později se již Škoda branky dočkal, naštěstí pro Brno byl však šťastnějším z bratrů ten mladší, Michal. Pavel Zavadil prodloužil ve středu pole míč hlavou za sebe na Škodu, který si to namířil nebojácně mezi slávistické stopery, důrazem se prodral až před Berkovce a padajícího gólmana s přehledem překonal jemným lobem.

Slavia se snažila kontrovat, ovšem do konce první půle nevyprodukovala nic zajímavějšího, než nepodařené pokusy Škody a Hrubého. A hostům příliš nepomohla ani poločasová rozmluva. Brno se soustředilo na bránění a hrozilo ze standardních situací. Po jedné z nich propadla tečovaná Zavadilova rána k Petru Buchtovi, který z těžké pozice zakončoval jen těsně nad. Pro nezaujatého fanouška se však po hříchu jednalo o jednu z mála zajímavých situací ve druhé půli.

Definitivního rozhřešení se Slavii mohlo dostat deset minut před koncem, kdy se do vzduchu opět pověsil Pašek, ale tentokráte jeho pokusu půl metru chybělo. Jenže Sešívaní se do souvislejšího tlaku ne a ne dostat a Brno neohroženě mířilo k zisku tří bodů, což se stalo skutečností při závěrečném hvizdu. Po dobrém výkonu v první půli, podpořeném takticky dokonale zvládnutou hrou v poločase druhém, si tak brněnští fotbalisté připisují na konto tři body z domácího zápasu i podruhé.

Sestřih utkání

-->