Šest gólů nasměrovalo Zbrojovku do 2. kola MOL Cupu

Šest gólů nasměrovalo Zbrojovku do 2. kola MOL Cupu

B r n o - V prvním kole letošního ročníku MOL Cupu zavítala Zbrojovka na hřiště divizních Bohunic. Na vítězství zadělala už čtyřmi góly v první půli, ve druhém poločase náskok kontrolovala a nakonec po výhře 6:2 postupuje dál.

Do pohárového zápasu v Bohunicích se do základní sestavy po trestu vrátil Jakub Šural, od začátku hrál i Luděk Pernica. Příležitost dostali také Šlapanský či Toman, který v Bohunicích s fotbalem začínal.

První zajímavější možnost duelu měli po deseti minutách domácí, Kokorského rána zpoza vápna ale proletěla nad brankou. To Zbrojovka ze své první větší šance udeřila, když v 15. minutě posadil Nový svůj centr z přímého kopu na hlavu volného Luďka Pernici a ten rybičkou poslal míč pod břevno – 0:1.

Další zajímavou střelu vyslal za šest minut Mateković, o chlup minul levou tyč, na opačné straně pak po Ševčíkově příhře zakončoval zblízka vysoko nad Doubravský. Po půlhodině rozjela Zbrojovka rychlou akci na levé straně, přes Kubra a prudký centr Smejkala doputoval míč na malé vápno k Romanu Potočnému a ten zblízka zvýšil na 2:0.

Neuběhly ani čtyři minuty a hosté slavili potřetí. Roman Potočný si tentokrát na ose hřiště připravil sám palebnou pozici a ranou zpoza vápna ukázkově vymetl bližší šibenici – 0:3. Mezi střelce se následně mohl zapsat i Nový, kterého našel centr Potočného, nicméně jeho rána z voleje šla vedle tyče.

Do poločasu ovšem Zbrojovka stihla ještě jednu trefu a opět zafungovala standardka v podání dvojice Martin Nový - Luděk Pernica. Další přesný centr svého kolegy z obrany uklidil nabíhající kapitán hostů hlavou tentokrát k pravé tyči – 0:4. Ještě do poločasu se mezi střelce mohl zapsat i Zdeněk Toman, ve velké šanci se mu pod nohy vrhnul obránce domácích.

O půli využil kouč Hynek hned všech pět střídání. Pernicu, Poláka, Matekoviće, Nového a Kubra nahradili Hamza, Janetzký, Švancara, Kronus a Mičuda.

První šance druhého dějství patřily domácímu Krejčímu. Ten nejprve hlavou branku minul, ale o deset minut se už snížení z obdobné pozice dočkal. Hlavičkou usměrnil centr Tipoase ve výskoku přesně k pravé tyči – 1:4. Hostům v té době chyběl ošetřovaný Mičuda, který se nicméně do hry vrátil. Zbrojovka kontrovala nejprve šancí Šlapanského, kterého fantasticky vychytal Formánek, a vzápětí už také pátou brankou.

Centr Smejkala z rohu propadl vápnem na Jiřího Hamzu a ten hlavičkoval přesně – 1:5. Šestou branku měl na kopačce dvanáct minul před koncem Kronus, ránu směřující pod břevno skvěle vytáhl Formánek. Z protiakce se domácí dočkali dalšího snížení, nádherná rána Tipoase z hranice vápna zaplachtila přesně do šibenice a bylo to 2:5. Prosadil se tak i jeden z hráčů, kteří prošli Zbrojovkou (jen v základní sestavě jich bylo sedm).

Poslední slovo v zápase nicméně měla Zbrojovka a Roman Potočný symbolicky zkompletoval hattrick. Centr Smejkala nedokázal obránce Bohunic odpravit do bezpečí, Potočný se rychle zorientoval a z otočky propálil levačkou Formánka – 2:6.

Zbrojovka zvládla městský souboj s divizními Bohunicemi v 1. kole MOL Cupu a postupuje dál.

VIDEO: Trenér Hynek po utkání v Bohunicích
A-tým
29.08.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Hynek po utkání v Bohunicích

B r n o - Zbrojováci v dnešním utkání 1. kola MOL Cupu splnili roli favorita a po výhře 6:2...
VIDEO: Návrat jsem si užil, usmívá se Toman po poháru v Bohunicích
A-tým
29.08.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Návrat jsem si užil, usmívá se Toman po poháru...

B r n o - Osmnáctiletý obránce Zdeněk Toman se dnes vrátil na místa, která důvěrně zná. V...
PREVIEW: V MOL Cupu do Bohunic
A-tým
28.08.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V MOL Cupu do Bohunic

B r n o - Zbrojovka vstupuje do letošního ročníku MOL Cupu - ve čtvrtek 29. srpna se představí na...

Fotogalerie

Všechny fotografie