PREVIEW: V MOL Cupu do Bohunic

PREVIEW: V MOL Cupu do Bohunic

B r n o - Zbrojovka vstupuje do letošního ročníku MOL Cupu - ve čtvrtek 29. srpna se představí na hřišti Tatranu Bohunice. Hraje se od 17 hodin před kamerami O2 TV Sport.

Vstupenky na utkání jsou k dostání na místě (100/50 Kč, ženy a děti zdarma), pro fanoušky Zbrojovky bude vyhrazen samostatný sektor (detaily zde).

Bohunice letos hrají čtvrtou nejvyšší soutěž, po čtyřech kolech jsou s pěti body osmé, naposledy vybojovaly tři body na hřišti Polné. V poháru se Tatran do prvního kola probil přes Velké Meziříčí. V loňském ročníku, kdy hrál třetí ligu, nestačil v této fázi soutěže na Kroměříž.

V kádru soupeře nalezneme řadu hráčů, kteří prošli Zbrojovkou. Začít můžeme rovnou u trenéra - František Schneider za náš klub odehrál osm prvoligových zápasů. Do nejvyšší soutěže to dotáhl také Daniel Přerovský, aktuálně zraněný. Za juniorku nastupovali Michal Bednář, Ondřej Doubravský, Petr Němec, Matěj Ryšavý, Jakub Kokorský či Kvido Formánek a v mládeži působili Filip Kotoun, Marek Kalvoda, autor jedné z branek v předkole Calum Williams, Nikolas Tipoas a Dmytro Džupenjuk, z trenérů pak Ivan Lacko a Robert Dang.

Naopak bohaté vzpomínky na Bohunice má z našeho kádru Zdeněk Toman, který tu začínal s fotbalem. To stejné platí pro Ondřeje Pachlopníka, který do Zbrojovky přišel přímo z Bohunic. Ten ovšem do zítřejšího utkání nezasáhne, nadále jej trápí zdravotní problémy. Na marodce je kromě něj dlouhodobě zraněný Hellebrand, Gyamfi s Jamborem a brankáři Hložánek a Sváček. K dispozici by naopak už mohl být Jakub Šural, kterému vypršel třízápasový trest. A hrát může také Roman Potočný, jehož čtyři žluté karty vyřadily z následujícího ligového střetnutí se Zlínem.

Co se týče vzájemných zápasů, v historii jich mnoho není. V rámci krajských soutěží se s Bohunicemi v dobách své existence potkával "C" tým, v přípravě se pak s Tatranem střetlo béčko. Naposledy v létě, kdy zvítězilo 3:1.

další články

Kubr: V reprezentaci jsem si musel zvyknout na jiný systém
A-tým
13.09.2024 | Martin Lísal

Kubr: V reprezentaci jsem si musel zvyknout na jiný...

B r n o – Jedním z hráčů, kteří Brno v uplynulých dnech dočasně opustili, byl i Lucas Kubr. Ten si...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
13.09.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Devět hráčů Zbrojovky se v těchto dnech postupně vracelo zpět do Brna z reprezentačních...
Zápasy áčka a béčka odloženy
Ostatní
13.09.2024 | Martin Lísal

Zápasy áčka a béčka odloženy

B r n o - Ligová fotbalová asociace dnes s ohledem na mimořádnou situaci rozhodla o odložení...