Se Zlínem remíza, bod vydoloval v závěru Řezníček

Se Zlínem remíza, bod vydoloval v závěru Řezníček

B R N O - Fotbalisté Zbrojovky dnes přivítali Zlín. Hosté šli poměrně záhy do vedení, alespoň bod v závěru trefil po Ševčíkově střele patnáctým gólem v sezóně Řezníček.

Kouč Dostálek poslal do utkání sestavu, která zahajovala i poslední domácí duel s Baníkem. K dispozici už totiž byl i Lukáš Endl, který nahradil Blechu.

V úvodu byla Zbrojovka na míči aktivnější, ale šance nepřišla, a tak na druhé straně udeřili hosté ze své první možnosti. Po rohovém kopu Hrubého si na zadní tyč naběhl kapitán Zlína Václav Procházka a z voleje zakončil k tyči – 0:1. Brno pokračovalo v aktivní hře, místo herní převahy však museli domácí řešit zranění Lukáše Endla, kterého po necelé půlhodině nahradil Šimon Falta.

Brno mohlo zahrozit ve 23. minutě z přímého kopu kousek za vápnem, Ševčíkova rána skončila jen na zdi. Hosté spoléhali na brejky a v šestatřicáté minutě mohli vedení zdvojnásobit, když po centru Vukadinoviče sice Kozák netrefil střelu z první, ale posunul tak míč k úplně volnému Hrubého, jehož ve velké šanci vychytal Berkovec. Ve zbytku půle už pak domácí marně dobývali obranu Zlína, šancí si vypracovali minimum. V té největší hlavičkoval vedle Řezníček. Do kabin tak šli s vedením hosté.

Druhá půle zkraje nabízela stejný obrázek jako ta první – Zbrojovka byla na míči, z převahy v poli si ale nedokázala vypracovat šance. Po hodině tak mohli udeřit hosté po rohu. Při první hlavičce zasáhl na čáře obránce Šural, při dorážce Koláře zachránil domácí – opět na čáře – Berkovec, který střelu chytil šťastně zády.

Za tři minuty pak na druhé straně hrozil Řezníček, který si skákavý míč efektně patičkou obhodil vrchem kolem Rakovana, před dorážejícím Ševčíkem pak na poslední chvíli zasáhl jeden z hostů. Za dalších šest minut se připomněli hosté, do vápna propadnutý centr ale střídající Dramé vůbec netrefil. Daleko větší a jasnou šanci rozhodnout pak měli Zlínští devět minut před koncem, kdy po Dramého vysunutí běžel Kozák úplně sám na Berkovce, ale domácí hrdina vytáhl zákrok zápasu a nohou jej vychytal.

Pět minut před koncem pak ještě sám Dramé protáhl ranou Berkovce a následně už hosté za své neproměňování šancí pykali. Tři minuty před koncem řádné hrací doby se ve vápně dostal míč k Ševčíkovi, jehož tvrdou ránu vyrazil Rakovan jen nad sebe a do branky plachtící míč ještě těsně před čarou usměrnil do sítě Jakub Řezníček. Ten se trefil už popatnácté v sezóně - 1:1!

Nastavovalo se nad rámec řádné hrací doby pět minut a domácí tribuny si přály dovršení obratu, z žádného z dalších centrů ale kýžený rozhodující gól nepřišel. Zbrojovka bodovala potřetí v řadě, v moravském derby se Zlínem ovšem pouze remizovala 1:1.

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání se Zlínem
A-tým
04.03.2023 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání se Zlínem

B r n o - Zatímco minulý víkend Zbrojováci remízu 1:1 celkem vítali, teď jim tolik radosti...
VIDEO: Měl jsem dnes i štěstí, uznal hrdina Berkovec
A-tým
04.03.2023 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Měl jsem dnes i štěstí, uznal hrdina Berkovec

B r n o – Na tom, že Zbrojovka dokázala potřetí v řadě bodovat a duel se Zlínem dovedla alespoň k...
PREVIEW: Dalším soupeřem je Zlín!
A-tým
03.03.2023 | Martin Lísal

PREVIEW: Dalším soupeřem je Zlín!

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky se opět představí v ADAX INVEST Areně, v utkání 22. kola zde...

Fotogalerie

Všechny fotografie