MOL CUP: Ve Varnsdorfu prohráváme v prodloužení

MOL CUP: Ve Varnsdorfu prohráváme v prodloužení

V a r n s d o r f - Pohárová pouť Zbrojovky se zastavila ve třetím kole. Na hřišti Varnsdorfu sice Brňané dokázali otočit skóre a vedli 2:1, domácí ale srovnali a v prodloužení dvěma góly urvali postup.

Mezi tyče Zbrojovky se pro pohárové utkání postavil Jiří Floder, před kterým operovali hned tři stopeři – Kryštůfek, Hlavica a Štěrba. Jako kapitán mužstvo opět vedl Jakub Řezníček, který byl také autorem prvního zajímavějšího střeleckého pokusu utkání ve čtvrté minutě.

Chvilku poté hlavičkoval na druhé straně Rudnytskyy, Floder tasil výtečný zákrok. Po čtvrthodině hry došlo i na domácího Vaňáka, který likvidoval nebezpečnou Hladíkovu ránu. Další Řezníčkův pokus se pak nevešel mezi tyče.

Skóre se měnilo na druhé straně. Ve 24. minutě se po rohovém kopu dostal k hlavičce vytáhlý stoper Kouřil a trefil se přesně. Brno postupně zvyšovalo obrátky a v závěru půle se dočkalo vyrovnání. Po rychlé kombinační akci se na hranici vápna dostal ke střele Jan Hladík a mířil přesně k tyči. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Do druhé půle šel místo zraněného Fouska Rogožan, ještě v prvním dějství musel přitom odstoupit taktéž zraněný Kryštůfek. Sedm stovek diváků nadále vidělo zajímavé a poměrně tvrdé utkání, v němž po hodině hry mohl pohnout ukazatelem skóre Texl. Jeho povedenou ránu ale Vaňák vyrazil nad břevno.

Třináct minut před koncem normální hrací doby už se skóre měnilo. Po standardní situaci se ve vápně nejlépe zorientoval Jakub Řezníček a tvrdou ranou poslal Zbrojovku do vedení. To ale vydrželo jen minutu – pár chvil po rozehrávce zahrával Hrabina malou domů a míč Floderovi smolně proklouzl do sítě.

Brno si mohlo vzít náskok zpět, krásnou ránu Řezníčka ale neméně krásným zákrokem vyrazil Vaňák a další Řezníčkův pokus zablokoval obránce. Duel tak dospěl do prodloužení, v němž byli bohužel šťastnější domácí. Po sedmi minutách hry jim vystřelil postup Kocourek, brejk do otevřené obrany pak přinesl pojistku v podobě Schönovy branky. Snaha Zbrojovky o korekci skóre už ke kýženému efektu nevedla a naše pouť pohárem tak skončila po třech zápasech.

Trenér Dostálek po pohárové prohře ve Varnsdorfu
A-tým
06.10.2021 | Martin Lísal

Trenér Dostálek po pohárové prohře ve Varnsdorfu

B r n o – Dlouhá cesta na sever bohužel nepřinesla kýžený postup do další fáze MOL Cupu, naopak....
PREVIEW: V poháru nás čeká Varnsdorf!
A-tým
05.10.2021 | Martin Lísal

PREVIEW: V poháru nás čeká Varnsdorf!

B r n o - V reprezentační přestávce sehraje Zbrojovka třetí pohárové utkání. V boji o osmifinále se...

Fotogalerie

Všechny fotografie