Zápas plný šancí branky nepřinesl, Zbrojovka se s Bohemkou rozešla smírně

Zápas plný šancí branky nepřinesl, Zbrojovka se s Bohemkou rozešla smírně

B R N O - Zápas 2. kola FORTUNA:LIGY přivedl do Brna pražskou Bohemku. Zbrojovka od prvních minut jasně ukazovala, že touží odčinit první půli utkání se Spartou. Z řady šancí ovšem branka nepadla a duel tak dospěl k remíze 0:0.

Kouč Machálek se v zápase musel potýkat s absencí Kuby Přichystala, kterého nahradil v sestavě Jan Hladík, pozici stále absentujícího Dreksy zaujal Černín a ve středu pole nahradil Pachlopníka matador Ondřej Vaněk.

Brněnský tým do druhého zápasu ve F:L naskočil aktivně a obrana Klokanů musela hasit jeden brejk za druhým. Paradoxně to však byli hosté, kteří zahrozili jako první. Hronek našel svým centrem Puškáče, ale ten v rychlosti nezamířil přesně a branku Šustra zcela minul. Na druhé straně se k souhře dostalo duo Fousek - Růsek. Záložník s číslem 11 našel zadovkou ve vápně forvarda s číslem 10, ale ten pouze vyprášil rukavice Le Gianga.

Brno i nadále hrozilo a kupříkladu střela Vaňka ze 14. minuty těsně minula branku Bohemky. Tentýž hráč o několik minut později zahájil akci Brna, když patičkou ze vzduchu posunul míč Fouskovi, jenž vyzval k zakončení Růska. Ten však svým zakončením příliš nebezpečí pro hosty nevytvořil. Na druhé straně nebezpečně pálil Bartek, jehož rána nadělala Šustrovi hodně starostí, ale za pomocí obrany dokázal situaci vyřešit a udržet čisté konto. Gól visel ve vzduchu i krátce před koncem první půlhodiny, když se k volnému kopu poblíž vápna hostí postavil Adam Fousek, jenž svým zakončením notně vystrašil brankáře Pražanů, který míč vyboxoval mimo svou bránu.

Podobný zákrok musel předvést hostující brankář i o pět minut později, kdy se po Vaňkově příhře dostal ke tvrdé ráně opět Fousek. Výsledek však byl totožný. Osm minut před pauzou zahrozila znovu Bohemka, když se do vápna protáhl Hronek, udělal kličku Šustrovi, ale bohužel pro početnou návštěvu hostí, poslal míč pouze mimo branku Brna. O chvíli později všem domácím příznivcům zatrnulo, když se před Šustrem zjevil s míčem osamocený Vaníček, jeho technický pokus ale perfektním zákrokem pokryl Šustr. V poslední minutě základní hraci doby ještě zahrozila Zbrojovka. Po Vaňkově pasu se dostal k míči Čermák, ostře vypálil a Lé Giang měl co dělat, aby míč zastavil.

Z kraje druhé půle mohl otevřít skóre Fousek, jenž si navedl míč do palebné pozice a nechybělo mnoho k tomu, aby trefil odkryté místo v brance Bohemians. Po deseti minutách hry ve druhém poločase přišla největší šance Zbrojovky v utkání. Fousek posunul míč na střed pro Vaňka, ten chytrým pasem vysunul do strany Hladíka, jenž svou ránou rozezvučel břevno.

V 57. minutě poprvé ve druhé části zahrozili hosté. Přetažený centr z rohového kopu přistál do míst, kde operoval Bartek, ale jeho hlavička zamířila jen a pouze do míst, kde svými rukavicemi pracoval Martin Šustr a ten míč bez většího silového vytížení lapil. Utkání se ve druhé části uklidňovalo, neboť hráči obou týmů si byli vědomí důležitosti duelu. Kouč Machálek se snažil zvrátit nerozhodný stav dvojím střídáním. Vaňka nahradil Koudelka, Fouska zase Pachlopník.

Ke dvojici střídání se navíc přidal i Marek Vintr, který šel na plac místo Jana Hladíka. Starosti nadělal domácímu kouči v závěrečných minutách Šural, jenž po krátkém ošetřování musel odstoupit a jeho místo zaujal Endl. Závěrečné minuty už žádnou větší šanci nepřinesly a oba týmy se rozešly smírně 0:0.

VIDEO: Šancí jsme měli dost, mrzelo Hladíka po remíze
A-tým
31.08.2020 | Daniel Kinc, Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Šancí jsme měli dost, mrzelo Hladíka po remíze

B r n o - Proti Spartě střídal, včera už Jan Hladík naskočil do hry hned od první minuty. Proti...
VIDEO: Trenér Machálek po utkání s Bohemians
A-tým
30.08.2020 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Machálek po utkání s Bohemians

B r n o - Trenér Machálek změnil pro utkání s Bohemians složení základní jedenáctky i rozestavení....
Antonín Růsek: V konečném součtu je pro nás bod málo
A-tým
30.08.2020 | Daniel Kinc, Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

Antonín Růsek: V konečném součtu je pro nás bod málo

B r n o - Pro druhé utkání v nové sezóně FORTUNA:LIGY vyrukovala Zbrojovka s obměněnou sestavou a...

Fotogalerie

Všechny fotografie