Zbrojovka načala přípravu porážkou na hřišti Blanska

Zbrojovka načala přípravu porážkou na hřišti Blanska

B R N O - Svěřenci Miloslava Machálka mají za sebou první přípravný zápas na blížící se prvoligovou sezónu. V Blansku měli v úvodu utkání navrch, ovšem neproměnili penaltu. Čerstvě druholigový nováček ve druhé půli dvěma brankami rozhodl o svém vítězství. Další přípravný duel odehraje Zbrojovka ve středu v Olomouci.

Do premiérového utkání přípravy nasadil od úvodu trenér Machálek oba nové hráče i testovaného Ukrajince Pidlepence, do základu se po zranění dostal také Přichystal.

Úvod jihomoravského derby patřil Zbrojovce. Už ve čtvrté minutě rozehrál zajímavý přímý kop z levé strany Vaněk, jeho tvrdý pokus ale pouze prosvištěl kolem tyče a Štepanovský na něj o chlup nedosáhl. První šanci po dvaceti minutách hry měli také domácí fotbalisté, když Harba dostal kolmici za obranu, ovšem na vyběhnuvšího Flodera si nepřišel a dorážku zastavil na poslední chvíli vracející se Štepanovský.

Ve 23. minutě se za kolmicí vydal Přichystal, který si míč píchl kolem někdejšího spoluhráče Halousky a po faulu byla nařízena penalta. Té se ujal Ondřej Vaněk, ovšem Halouska jeho ránu placírkou k tyči přečetl a míč vyrazil. Po půlhodině hry se připomněli opět domácí, dalekonosný pokus Lahodného vystrašil Flodera. V závěru půle pak pláchl po levé straně Kania a jeho centr našel před brankou úplně volného Vasiljeva, který se mezi tyče netrefil.

Do druhé půle nastoupila Zbrojovka v úplně nové jedenáctce. Jediným hráčem na hřišti, který zůstal, byl Zikl, jenž už po půlhodině hry nahradil zraněného Přichystala. Velkou smůlu při debutu v brněnském dresu měl Jan Hlavica, který se po třech minutách hry ve druhé půli srazil se Šuralem a musel taktéž pro zranění odstoupit.

Úvodní šanci druhého poločasu mělo Brno, když Šustr lapil centr Žáka a dlouhým výkopem vyslal vpřed Vintra. Hostující útočník brankáře Maňákem přeloboval, s ním však také branku. To Blansko ze své první šance ve druhé půli udeřilo. Šustr nejprve dobře vyběhl a zastavil dlouhý centr, pak se mu ale nepovedla rozehrávka, které se zmocnil Žák a centrem před prázdnou branku našel Martina Holka. Ten neměl problém zakončit do úplně prázdné branky – 0:1.

Zbrojovka s přibývajícími minutami stupňovala svůj tlak, jenže kombinace soupeř dobře pokrýval. Do hry se vrátil i Růsek, ofenzivní trio Zbrojovky však těžit z centrů Hladíka nedokázalo. Deset minut před koncem po faulu na levé hranici vápna zahrávali domácí přímý kop a po rozehrávce nakrátko se do balónu opřel Filip Žák a tvrdou ranou, která prošla pod nohama jednoho z bránících hráčů, se trefil přesně na zadní tyč. Šustr měl zakrytý výhled a na míč nedosáhl. V závěru už si Blansko vítězství pohlídalo, Zbrojovka tak načala přípravu na prvoligový ročník prohrou.

Trenér Machálek po utkání v Blansku
A-tým
31.07.2020 | Martin Lísal

Trenér Machálek po utkání v Blansku

B r n o - Na úvod přípravy prohra, k tomu dvě zranění. Trenér Machálek po duelu v Blansku neměl...
Prvním letním soupeřem bude Blansko, zápas můžete sledovat na Zbrojovka TV
A-tým
30.07.2020 | Martin Lísal

Prvním letním soupeřem bude Blansko, zápas můžete...

B r n o - Den po zahájení přípravy absolvují Zbrojováci první přípravný zápas. V pátek 31. července...

Fotogalerie

Všechny fotografie