Zbrojovka vyšla letos poprvé střelecky naprázdno a na Žižkově podlehla

Zbrojovka vyšla letos poprvé střelecky naprázdno a na Žižkově podlehla

P r a h a - Fotbalisté Zbrojovky mířili ke třináctému utkání na Žižkov. Pod vysílačem odehráli bojovné utkání, v němž bohužel vyšli letos poprvé střelecky naprázdno. O výsledku a přerušení vítězné série tak rozhodl povedený přímý kop domácího Březiny.

Zbrojovka cestovala k utkání se třemi výhrami v zádech a s vědomím, že díky souběhu ostatních výsledků může stáhnout ztrátu na čelní pozice tabulky. Kouč Machálek ovšem musel sáhnout do vítězné sestavy, z níž vypadl poraněný Kryštůfek. Mimo hru byl nadále i Šmíd a nemoc nepustila k utkání Pázlera.

První větší šanci Zbrojovky si vypracoval ve čtvrté minutě Šumbera, který se dostal ke sraženému centru Štepanovského, ale jeho ránu zastavil Milan Švenger. Na druhé straně se do rychlého brejku hnal Josef Bazal, ale jeho příležitost perfektně vystihl a zastavil gólman Floder. Ten vzápětí vytáhl další parádní zákrok, když si ve spolupráci se stoperem Pavlíkem poradil s nebezpečným volným kopem Březiny.

Zbrojovka pak znovu zahrozila v posledních deseti minutách první půle. Šimon Šumbera vyslal střílený centr před Švengerovu branku a zkušený gólman měl co dělat, aby vytěsnil míč. Tři minuty před poločasem do vápna běžel Štepanovský, po souboji upadl, ale podle rozhodčího Ginzela se jednalo o čistý zákrok a hrálo se dál. Poločas tak branku nepřinesl.

Ve druhé půli bylo na Zbrojovce znát, že prahne po výhře. A prvním, kdo ji k tomu mohl nasměrovat, byl Štepanovský, který hlavičkoval v těžké pozici kousek nad břevno. Zbrojovka držela míč ve své moci, ale nedařilo se jí prokombinovat k zakončení. Na druhé straně utekl v šestašedesáté minutě Ladislav Martan, který si sice poradil s bránícím hráčem, jenže gólman Floder prokázal své kvality a pokus domácího hráče eliminoval na roh.

V osmašedesáté minutě se Josef Bazal skácel k zemi kousek před velkým vápnem Brna, rozhodčí Ginzel situaci posoudil jako faul a odpískal volný kop. Jeho exekuci si vzal na starost David Březina a povedeným pokusem nedal Floderovi šanci. Zbrojovka se tlačila do zakončení i nadále, svěřencům Miloslava Machálka ovšem nebylo přáno. Velkou šanci si na levém křídle vypracoval například Fousek, který trefil jen vnější síť domácí klece. V závěrečných minutách mohl srovnat Přichystal, jehož centr z pravého křídla skončil pouze na břevně. A když v nastavení Fousek z přímého kopu nedokázal trefit branku, podlehla Zbrojovka svému soupeři z hlavního města těsným rozdílem 1:0.

Trenér Machálek po utkání na Žižkově
26.10.2019 | Martin Lísal

Trenér Machálek po utkání na Žižkově

P r a h a - Fotbalisté Zbrojovky mohli v případě bodového zisku na Žižkově snížit ztrátu na první...
PREVIEW: Dalším soupeřem Zbrojovky je Viktorka Žižkov!
25.10.2019 | Martin Lísal

PREVIEW: Dalším soupeřem Zbrojovky je Viktorka Žižkov!

B r n o - Fotbalový podzim už pomalu spěje ke konci, na kluby FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY čekají v tomto...