Zbrojovka otočila zápas v Chrudimi a zvítězila 4:1, dvakrát se trefil Fousek

Zbrojovka otočila zápas v Chrudimi a zvítězila 4:1, dvakrát se trefil Fousek

C H R U D I M - Drama se nakonec nekonalo. Zbrojovka sice na hřišti Chrudimi prohrávala, ale do konce první půle zvládla vyrovnat. Poté hosté přežili penaltu soupeře a necelých dvacet minut před koncem rozhodl premiérovým gólem v brněnském dresu o výhře Adam Fousek. V závěru utkání Brno přidalo další dvě branky a z východu Čech veze jasné vítězství 4:1. Šustrovi svěřenci úspěšně navázali na výhru proti Hradci Králové.

Do duelu v Chrudimi šli Brňané s heslem „vítězná sestava se nemění“, a tak oproti duelu s Hradcem Králové nedošlo k žádné změně.

V úvodu utkání dobře hlavičkoval Růsek, ale skóre se neměnilo. To domácí se dostali do vedení hned z první šance. Po centru Dostálka se na přední tyči uvolnil Ondřej Kesner a míč nasměroval nad brankáře Flodera – 1:0. Chrudimi první branka pomohla a za deset minut přišly další šance. Nejprve střílel v ložence z malého vápna Vencl jen nad branku a vzápětí Dostálek tvrdou ranou těsně minul vzdálenější tyč.

Zbrojovka se připomněla opět v závěru poločasu, kdy vznikl ve vápně Východočechů velký závar, v němž měl největší šanci Magera, jenže kapitán hostů střílel zblízka jen do obětavého obránce. V závěru půle už se Šustrovi svěřenci vyrovnání dočkali. Po dalším nebezpečném centru z kopačky Tondy Růska se k zakončení dral Krška, ale míč si nakonec do vlastní branky srazil nešťastně domácí obránce Vojtěch Řezníček. Do kabin se tak odcházelo za stavu 1:1 a opakoval se tak průběh jarního zápasu.

Druhý poločas načala šance střídajícího Luonga, domácí od opětovného vedení dělily centimetry, jelikož jeho rána mířila kousek vedle šibenice. Za tři minuty kontrovalo svou šancí také Brno, po Eismannově centru ale Růsek střílel jen do boční sítě. Divoká pasáž pokračovala. Gól měl na své hlavě Magera, který využil zaváhání Mrázka, jenže jeho radosti stálo v cestě břevno. Za dvě minuty naopak mohli vést znovu domácí, kteří dostali k dispozici penaltu, z níž však Fronek střílel do břevna. Na góly 1:1, na břevna 1:1 a jelo se dál.

Na hřišti se s postupem času začalo přiostřovat a bylo jasné, že každá další chyba může rozhodnout. Branka ale přece jen přišla. Necelých dvacet minut před koncem se k vynikajícímu centru z kopačky Vaňka dostal střídající Adam Fousek, který se prodral až před Mrázka a v pádu svým premiérovým ligovým gólem v brněnském dresu poslal hosty do vedení. 1:2! Za pět minut měl pojistku na noze Vaněk, v tutovce ale po parádní Štepanovského přihrávce těsně minul.

Domácí se v závěru snažili dostat do tlaku, z nějž by případně přišlo vyrovnání, ale Brno skvěle kouskovalo hru a hrozilo rychlými akcemi. Po jedné z nich konečně přišla gólová pojistka. Střídající Peter Štepanovský, který po hodině hry nahradil Kršku, zůstal sám za obranu a po Magerově pobídnutí přehodil brankáře domácích – 1:3. Náladu Zbrojovky navíc v úplném závěru vylepšil ještě Adam Fousek, který zakončil další rychlý brejk střelou do prázdné branky – 1:4. Brno si po obratu a jasné výhře odváží z Chrudimi tři body.

Trenér Šustr po vítězném utkání v Chrudimi
05.10.2019 | Martin Lísal

Trenér Šustr po vítězném utkání v Chrudimi

C h r u d i m - Druhá letošní venkovní výhra Zbrojovky se nerodila lehce. Stejně jako na začátku...
Jsem hlavně rád, že jsme zápas zvládli za tři body, usmívá se střelec Fousek
05.10.2019 | Martin Lísal

Jsem hlavně rád, že jsme zápas zvládli za tři body,...

C h r u d i m – První ligový gól Adama Fouska v novém působišti přišel v pravou chvíli. Dvacet...
PREVIEW: O další body se Zbrojovka popere v Chrudimi
04.10.2019 | Martin Lísal

PREVIEW: O další body se Zbrojovka popere v Chrudimi

B r n o - Před reprezentační přestávkou sehrají Zbrojováci ještě jedno venkovní utkání. V 11. kole...