Zbrojovka dál čeká na domácí výhru, s Ústím přišla o tři body v závěru

Zbrojovka dál čeká na domácí výhru, s Ústím přišla o tři body v závěru

B R N O - Čtvrtý zápas sezóny, třetí remíza. Proti Ústí nad Labem ve 4. kole F:NL sice Šustrovi svěřenci rychle prohrávali, ovšem záhy vyrovnali a po řadě šancí se v závěru díky hlavičce kapitána Magery dostali do vedení. Tři body ale nakonec na Srbské nezůstaly, po vyloučení Kotuly hosté z penalty srovnali a utkání skončilo po výsledku 2:2 dělbou bodů.

Ačkoliv Zbrojovka v minulém kole na hřišti Sokolova poprvé zvítězila, ani tentokrát nezůstala její sestava beze změn. V základní sestavě se objevil odchovanec David Krška, který se do týmu přesunul v týdnu z nedaleké Líšně, a také Robert Bartolomeu, jenž rozhodl vítěznou trefou právě duel v Sokolově.

Úvod utkání ale vyšel lépe hostům, kteří hned zkraje udeřili. V rychlém útoku se míč dostal k Youbovi Dramemu a ten už ve čtvrté minutě otevřel skóre pátečního duelu – 0:1. Domácí však se svou odpovědí neotáleli dlouho. Šimon Šumbera vybídl ke střele Antonína Růska, jehož v první jasné ložence brankář Ústí vychytal, ale proti dorážce rychlonohého brněnského záložníka už byl krátký - 1:1. Chvíli nato mohl v rychlém úvodu strhnout vedení na stranu Brna Bariš, ale s jeho ránou si Tvrdoň poradil.

Plejáda šancí však pokračovala. Po rohovém kopu pálil Magera a Tvrdoň opět zasáhl. Ve 24. minutě pak byl blízko rozdílové branky Bartolomeu, ale šikovnou teč srazil pozorný obránce. Na konci poločasu se dostali domácí do ještě jedné šance, když Magera našel Kršku, avšak jeho první trefě od návratu do Zbrojovky zabránil obětavý Brak.

Druhá půle nabídl opět hned na svém začátku velkou šanci, a to pro hosty. V domácím vápně vznikl obrovský závar, v němž se srazilo několik hráčů včetně Flodera, který tak byl ze hry na případný zákrok. Ošemetnou situaci nakonec uhasil Kryštůfek, který míč odkopl do bezpečí. Poté diváci na Srbské sledovali pasáž bez šancí.

Další možnost přiřknout vedení domácím barvám měl po hodině hry agilní Šumbera, jeho křižná rána však těsně minula pravou tyč. O čtyři minuty později musel domácí Kotula před vápnem hasit brejk soupeře, a tak se Severočechům naskytla možnost přímého kopu. Z něj nebezpečně pálil Strada, nicméně Floder předvedl důležitý zákrok a to stejné zopakoval i následně proti Valentovi.

Když už to vypadalo, že se v Brně nic dít nebude, přišla nesmírně zajímavá poslední desetiminutovka. V jejím úvodu strhl vedení na stranu Zbrojovky kapitán Lukáš Magera, který po Šumberově centru hlavou překonal Tvrdoně a rozbouřil Srbskou - 2:1. Netrvalo to však dlouho a nadšení vystřídaly chvíle smutku.

Nejprve střídající Fousek s Vintrem nevyužili velkou šanci, aby za další dvě minuty fauloval ve vápně Kotula, uviděl červenou kartu a hosté dostali možnost penalty. Tu proměnil Marek Strada a vyrovnal na 2:2. Minutu nato uviděl červenou kartu také hostující Písačka, další šance už nepřišly, a tak se si oba celky podělily po bodu.

VIDEO: Sestřih utkání s Ústím nad Labem (2:2)
12.08.2019 | Martin Lísal

VIDEO: Sestřih utkání s Ústím nad Labem (2:2)

B r n o - Dva góly, řada dalších šancí - ale bohužel znovu jen bod. Zbrojovka ve 4. utkání...
VIDEO: Trenér Šustr po utkání s Ústím
09.08.2019 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Šustr po utkání s Ústím

B r n o - Zbrojovka dokázala proti Ústí rychle zareagovat na inkasovaný gól a v závěru otočila...
VIDEO: Krška po premiéře: Jsem rád za šanci, ale ztráta mrzí hodně
09.08.2019 | Daniel Kinc, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas.

VIDEO: Krška po premiéře: Jsem rád za šanci, ale...

B r n o - K týmu Zbrojovky se David Krška po přestupu z Líšně připojil teprve v tomto týdnu, v...

Fotogalerie

Všechny fotografie