Skvělá první půle a další Magerova trefa. Zbrojovka doma přehrála České Budějovice

Skvělá první půle a další Magerova trefa. Zbrojovka doma přehrála České Budějovice

B R N O - V rámci pátého kola druhé nejvyšší fotbalové soutěže přivítala Zbrojovka na svém stadionu před televizními kamerami dosud stoprocentní Dynamo České Budějovice. Pivarníkovi svěřenci převedli v první půli vydařený výkon, podpořený dvěma góly a několika dalšími šancemi. Hosté zkraje druhého poločasu snížili, ale na vyrovnání už se nezmohli, a poprvé v sezóně tak ztratili body. To Zbrojovka zapíše druhou výhru v sezóně.

Úvodu duelu mezi dvěma celky, které se potkaly v lize po více než čtyřech letech, patřil Zbrojovce. Hned v první minutě podnikl individuální průnik Růsek, dostal se do vápna, ale jeho ránu z úhlu levačkou dokázal brankář se štěstím vyrazit. V horkém letním počasí byli domácí i nadále aktivnější, nicméně šance ze strany Brna nepřicházely. První možnost si krátce po uplynutí první dvacetiminutovky vytvořili hosté, kteří se vydali po rohu soupeře do brejku, Mršič dostal pas za posledního hráče, ale Lutonský mu ve skluzu míč za minutu dvanáct ukopl na roh. Po něm se do voleje na zadní tyči opřel Wermke, svou ránu ale nasměroval jen do rukavic připraveného Melichárka.

Za pět minut se domácí výběr ujal vedení. Na levé straně se dostal k centru Lutonský, jeho pas byl tečován jedním z hostů a na přední tyči se k hlavičce dostal Lukáš Magera, který pohotově přeloboval brankáře a poslal míč neomylně ke druhé tyči – 1:0. Magera se navíc trefil v pátém duelu letošní sezóny po sobě a je tak nejlepším střelcem soutěže. O chvíli později mohlo být na Srbské ještě veseleji. Magera našel ve vápně Růska, ten připravil jasnou pozici pro Lutonského, ale ten v tutové šanci z první přestřelil.

Do ankety o gól sezóny se následně mohl přihlásit Bartolomeu, když si naběhl po pravé straně na nadýchaný centr Lutonského, opřel se do něj v plném běhu z voleje, ale branku tvrdou ranou těsně minul. Na opačné straně se pokoušel o vyrovnání z přímého kopu Kladrubský, balón poslal přes zeď jen nad břevno. Druhé branky se nakonec domácí přeci jen dočkali. Chvíli před koncem poločasu zahrávali standardku z pravé strany, kdy si na točený centr Eismanna naběhl Vraštil, ale míč nakonec hlavou prodloužil k tyči nešťastně hostující Lukáš Havel. Brno tak po vydařeném poločase vedlo 2:0.

Dynamo vstoupilo do druhé půle aktivněji, a po pěti minutách hry se dostalo do vedení. Střídající Táborský se po rohu dostal na zadní tyči k hlavičce, míč se od tyče odrazil k Lukáši Havlovi a ten hlavou dopravil balón do sítě. Zbrojovka mohla za chvíli odpovědět po akci z pravé strany, Růsek dostal míč na střelu na hranici vápna, Křížek ale včasným pádem na zem bleskově zasáhl. S přibývajícími minutami se hra opět vyrovnala, nicméně hosté se museli začít tlačit více dopředu.

Ke střele z voleje se dostal Kladrubský, a chvíli po něm pálil z přímého kopu také Táborský, ale oba mířili jen do rukavic domácího kapitána Melichárka. Deset minut před koncem se na pravé straně uvolnil Táborský individuálně, prudce pálil pod břevno, ale Melichárek jeho ránu skvěle konečky prstů vytáhl na roh. Hosté už v závěru museli vrhnout všechny své síly do útoku. Největší možnost vyrovnat měl z přímého kopu již v nastavení hostující Mršič, ale levačkou přestřelil branku. Brno už další šanci nepřipustilo, udrželo náskok 2:1 a bere z náročného utkání důležité tři body!

VIDEO: Nemůžeme se chlácholit, jdeme dál, hlásí Vraštil po výhře
18.08.2018 | Michal Hladký, Martin Lísal. FOTO:

VIDEO: Nemůžeme se chlácholit, jdeme dál, hlásí...

B r n o - Brněnská sestava našla v nově rozjeté sezoně několik stálic, které se pevně usadily v...
VIDEO: Trenér Pivarník po utkání s Českými Budějovicemi
17.08.2018 | Martin Lísal. FOTO: Vlastimil Homola

VIDEO: Trenér Pivarník po utkání s Českými...

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky zvládli veledůležité utkání s Českými Budějovicemi, díky dvěma gólům...
VIDEO: Snažím se pro mužstvo udělat maximum, říká pětigólový střelec Magera
17.08.2018 | Michal Hladký, Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Snažím se pro mužstvo udělat maximum, říká...

B r n o - Neuvěřitelná série i nadále pokračuje! Lukáš Magera se prosadil i v pátém mistrovském...

Fotogalerie

Všechny fotografie