Zbrojovka s Chrudimí tříbodová! Magera se prosadil i potřetí, dvakrát skóroval Bariš

Zbrojovka s Chrudimí tříbodová! Magera se prosadil i potřetí, dvakrát skóroval Bariš

B R N O - Ve svém třetím představení Zbrojovka celý zápas dominovala a dokázala se tentokrát prosadit v obou poločasech. K pohodlné výhře 3:0 přispěl dvěma góly výtečně hrající Bariš, třetí trefu ve třetím utkání pak zaznamenal Lukáš Magera.

Zbrojovka ve druhém domácím představení konečně chtěla bodovat naplno a úvod utkání této tužbě odpovídal. Při počátečním tlaku nechybělo Růskovi mnoho, aby dokázal lépe trefit míč hlavou po nebezpečném centru Bartolomea. Dalekonosný projektil směrem na Mrázkovu bránu poté vyslal Damián Bariš, v tomto případě ovšem chyběla větší přesnost. Aktivní vstupní desetiminutovku v podání Brna zakončila první branková příležitost zápasu. Lukáš Magera si v rychlém kontru naběhl na přihrávku Petera Štěpanovského a Mrázek skvělým zákrokem nohou podržel Chrudim.

Na další šanci čekali fanoušci na Srbské do 24. minuty, kdy se v souboji jeden na jednoho prosmýkl podél levé lajny až před Mrázka rychlonohý Bartolomeu, gólman Chrudimi byl ale opět na jeho obstřel připravený. Bartolomeu byl aktivní i nadále, když ve 33. minutě hledal již ve vápně zpětnou přihrávkou někoho ze spoluhráčů, Chrudim po zásahu bránícího hráče ale i tuto situaci přestála.

Brno ve svém tlaku vytrvalo a ve 39. minutě bylo konečně odměněno. Po výtečném Šuralově pasu Růsek nabil kousek za hranicí velkého vápna míč ideálně na střelu Damiánu BARIŠOVI, který přízemní ranou k levé tyči otevřel gólový účet zápasu. Poločas hraný prakticky na jednu bránu tak skončil nejtěsnějším možným vedením domácích.

Nejaktivnější dvojice hráčů z první půle byla také u úvodní příležitosti dějství následujícího. Bariš dokázal skákavý míč přetavit ve vysunutí Bartolomea, jeho střela na zadní tyč se však do brány nevešla. O vůbec první střelecký pokus hostí se postaral pět minut po zahájení druhého poločasu stoper Denis Krištof a Melichárek musel být v pozoru. Střela z hranice vápna byla sice zablokovaná, následný závar v malém vápně ale museli Brňané odvracet na roh.

Po ojedinělé šanci hostí se Brno vrátilo k aktivní hře z první půle a výsledkem byla po hodině hry série centrů, ze které se domácím podařilo zvýšit vedení. Na dva přesné centry Bartolomea si naběhl Růsek, připravený Mrázek ale podržel svůj tým, když si v druhém případě musel poradit také s dorážkou Pavlíka. Třetí centr již ale byl gólový, když se centr z levé strany vrátil před bránu k Lukáši MAGEROVI, a ten i s pomocí teče bránícího hráče dokázal propálit Mrázka a zapsal se tak na gólovou listinu i ve třetím zápase Zbrojovky.

Ideální šanci ke snížení skóre měla Chrudim dvacet minut před koncem. Po zaváhání Brna na levé straně se do ideální střelecké pozice dostal kapitán Sebastien Langr, míč z první ovšem v záklonu poslal vysoko nad Melichárkovu bránu. A tak místo snížení přispěchalo Brno se závěrečným direktem. Růsek vyslal do vápna Jakuba Šurala, jehož přihrávku před bránu již pohodlně ve třetí gól přetavil znovu Damián BARIŠ. Když se v dobré šanci nepodařilo alespoň symbolicky snížit Froňkovi, vyšla Chrudim se Zbrojovkou gólově na prázdno a všechny tři body tak zůstávají v Brně po výsledku 3:0.

VIDEO: Chci být mužstvu co nejprospěšnější, hlásí třígólový Magera
07.08.2018 | Michal Hladký. FOTO: Jaroslav Drápal (FOTEX)

VIDEO: Chci být mužstvu co nejprospěšnější, hlásí...

B r n o - Tři zápasy, tři góly. Taková je bilance největší letní posily Lukáše Magery, kterou...
VIDEO: Takové zápasy jsem měl naposled v dorostu, usmíval se dvougólový střelec Bariš
06.08.2018 | Michal Hladký, Martin Lísal. FOTO: Jaroslav Drápal (FOTEX)

VIDEO: Takové zápasy jsem měl naposled v dorostu,...

B r n o - Veliká úleva byla znát v nedělním večeru na tvářích všech hráčů i fanoušků brněnské...
VIDEO: Trenér Pivarník po utkání s Chrudimí
05.08.2018 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Pivarník po utkání s Chrudimí

B r n o - Na třetí pokus to vyšlo. Fotbalisté Zbrojovky dokázali v utkání s Chrudimí přetavit herní...

Fotogalerie

Všechny fotografie