Zbrojovka nestačila na Jihlavu a v prvním kole nebodovala

Zbrojovka nestačila na Jihlavu a v prvním kole nebodovala

B R N O - V rámci prvního kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY hostila domácí Zbrojovka Jihlavu. Vstup do soutěže Zbrojovce bohužel nevyšel, v první půli dvakrát inkasovala a soupeři nakonec podlehla 1:3. O jediný gól se postaral Magera.

První šanci duelu si vypracovala hostující Jihlava, když Klíma šikovně prchl po pravém křídle. Hostující mladík přenechal míč Fulnekovi, jenž zatáhl míč k brankové čáře a následným pasem před branku hledal svého spoluhráče. Ten sice míč nezasáhl, ale dokázal trefit brankáře Melichárka, který se tak přímo na hřišti musel podrobit šití drobné rány v obličeji. První větší prověrka po lékařském zákroku přišla v jedenácté minutě, kdy fauloval na pravé straně hřiště novic v domácím dresu Pavel Eismann, ale domácí kapitán si s centrovaným míčem poradil a vyboxoval jej do bezpečí. Na druhé straně dostal do dobré pozice míč Milan Lutonský, ale domácí štírek dokázal vybojovat pouze rohový kop, který obrana Vysočiny ubránila.

Velkou příležitost si vytvořili hráči Zbrojovky po patnácti minutách hry. Na pravé straně se dostal k centru Krejčí. Jeho pokus našel Lukáše Mageru, ale letní posila “flinty” se k zakončení nedostala, neboť ji míč odkopl dobře postavený kapitán hostí Vaculík. První branky se dočkali fanoušci na stadionu v Králově Poli ve dvacáté minutě zápasu. Bohužel pro domácí to bylo do jejich sítě. Po nepřesném zásahu domácí defenzívy se na vrcholu pokutového území dostal k míči Jozef Urblík a jeho pokus zaplul přesně k levé tyčce domácí brány. V tomto případě byl Melichárek naprosto bez šance.

Vyrovnání mohla přinést individuální akce další letní posily Brna Petera Štepanovského, jenž se po vystižení rozehrávky Jihlavy dostal sám před Vejmolu, ale po překonání hostujícího gólmana se dostal příliš daleko od míče a nedokázal svou akci dotáhnout do zdárného konce.

Zbrojovku držel brankář Melichárek, který se vytáhl zejména proti akci Klímy, který vybídl ke skórování Ondřeje Machuču. Ten ostře vypálil z hranice šestnáctky, ale strážce brněnské svatyně si tygřím skokem míč našel a vyrazil mimo prostor branky. Největší šance Zbrojovky na srovnání duelu přišla před koncem řádné hrací doby. Eismann dostal dostatek prostoru na pravém křídle pro centr. Na jeho pokus si naskočil Ladislav Krejčí, ale jeho hlavičce scházel větší důraz, a cestu za Vejmolova záda si tak nenašla. V samotném závěru přišel pro Zbrojovku tvrdý trest. Melichárek si sice nejprve poradil s únikem Zoubeleho a vyrazil míč na roh. V poslední minutě nastavení se k míči dostal Jiří Klíma a povedenou ranou překonal Melichárka podruhé v utkání.

Druhou půli začala aktivněji Zbrojovka, ale mohla to být ona, kdo po pěti minutách prohrával o tři branky. Křížův volný kop se rychle proměnil v protiútok Jihlavy a Klobásovi nechybělo mnoho, aby poslal míč mezi tři tyče. Na druhé straně musel zůstat pozorný Vejmola, neboť se těsně před ním vyšrouboval do vzduchu Milan Lutonský a těsně minul branku po centru Štepanovského. Bohužel pro domácí zafungovalo pravidlo nedáš - dostaneš. Nenápadnou akci hostí zakončil Machuča přihrávkou před branku, kde byl dobře postavený Jiří Klíma a svou druhou brankou v utkání překonal Melichárka potřetí.

Zbrojovka se však nevzdávala a dokázala si vytvořit nebezpečné příležitosti. Nejprve se do velké šance probojoval Dominik Kříž, který se po průniku do vápna pokoušel nadvakrát najít někoho ze svých spoluhráčů. To se brněnskému mladíkovi nepovedlo a tuto akci dokázala defenzíva Jihlavy odvrátit do bezpečí. O dvě minuty později přinesla domácí akce vstřelenou branku. Martin Zikl si navedl míč na pravém křídlo a připravil si jej k centru. Jeho přesný pokus přistál neomylně na hlavě Lukáše Magery, jehož pokus skončil přesně u levé tyče hostující brány - 1:3. Bohužel pro domácí fanoušky to bylo vše, co dokázala Zbrojovka směrem dopředu vyprodukovat a s Jihlavou tak prohrála 1:3.

Musíme se zlepšit, ví debutant Kříž
23.07.2018 | Jaroslav Galba

Musíme se zlepšit, ví debutant Kříž

B r n o - Osmnáctiletý odchovanec Zbrojovky Dominik Kříž si včera odbyl premiéru v soutěžním utkání...
Trenér Pivarník po utkání s Jihlavou
22.07.2018 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Trenér Pivarník po utkání s Jihlavou

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky bohužel nezvládli vstup do bojů ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. V souboji...
Promrhali jsme zápas, Jihlava zvítězila zaslouženě, řekl Magera
22.07.2018 | Jaroslav Galba. FOTO: Jaroslav Drápal (FOTEX)

Promrhali jsme zápas, Jihlava zvítězila zaslouženě,...

Brno – Nešťastně vkročila do nového ročníku brněnská Zbrojovka, když na svém hřišti prohrála s...

Fotogalerie

Všechny fotografie