Zbrojovka v Jihlavě selhala v produktivitě, Vysočině podlehla 0:2

Zbrojovka v Jihlavě selhala v produktivitě, Vysočině podlehla 0:2

Brňané ve 14. kole nenavázali na výborné výkony v uplynulých třiceti dnech a proti Jihlavě padli rozdílem 0:2. Flinta měla své šance zejména v prvním dějství, produktivní byli ale pouze domácí - v 60. minutě penaltou Vaculíka, o jedenáct minut později i ze hry díky Batiojovi.

První chvíle zápasu se oba týmy spíše oťukávaly a to až do jedenácté minuty. Skrz rozbitou ofsajdovou past proběhl Vaculík, a doteď asi neví, co při tutovce zamýšlel - míč se mu zamotal pod nohy, zbytek uhasil Petr Buchta.

Jinak fungující defenzivu domácích poprvé otestovala dvojice Řezníček - Brigant, prvně jmenovaný vysunul svého spoluhráče kolmicí, rychlonohý štírek místo centru vezl míč neohroženě až na Hanuše, domácí brankář si ale hokejovým semaforem poradil. Za minutu chtěl Škoda Briganta napodobit a počínal si ještě lépe, na kraji vápna si se štěstím položil obránce, jenže jeho střele scházelo k cestě mezi tři tyče pár decimetrů. I další krásný fotbalový moment patřil v závěru prvního dějství Brnu. Lacko si navedl míč do osy hřiště a břevno jihlavské brány třese ještě teď, Řezníček zase nedokázal při dorážení zachovat chladnou hlavu.

V druhé pětačtyřicetiminutovce jsme na první větší příležitost čekali až do 60. minuty, bohužel pro Brno skončila gólem v Melichárkově síti. Batioja s Mesanovičem si šikovně přenechali míč na hranici vápna, kam se bosenský útočník vzápětí dostal a dříve byl také v souboji s brněnským brankářem, který jej fauloval. Vaculíkovu exekuci sice daleko od rukavice neměl, skóre se ale měnilo.

A o deset minut bylo ještě hůře, Vaculík napravil své zaváhání z prvního dějství, z nenápadné akce vykouzlil skvělou přihrávku na zadní tyč a pro klouzajícího Batijoju už nebyl problém uklidit míč do sítě.

Jihlava se ve zbytku zápasu snažila držet na vlastních kopačkách a když se jí to nedařilo, odevzdala jí ho nepřesná brněnská rozehrávka. I proto jedinou šanci závěru utkání registrujeme na straně domácích, Vaculík ale svůj výborný výkon v stoprocentní příležitosti z 84. minuty nepotvrdil a ojedinělou šanci Brna na druhé straně nedokázal přetavit v branku ani střídající Zoubele.

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Bohemians
A-tým
04.09.2022 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Bohemians

B r n o – Zbrojováci dnes bohužel nepotvrdili výhru z Ostravy a na domácím trávníku v ADAX INVEST...
Ve druhé půli jsme dopředu prakticky neexistovali, mrzelo Kotala po prohře v Jihlavě
20.11.2015 | Martin Lísal

Ve druhé půli jsme dopředu prakticky neexistovali,...

J i h l a v a - Po nadějné první půli přišlo v Jihlavě výrazně horší druhé dějství, což vyústilo v...
Další ligové kolo načne Zbrojovka na hřišti Jihlavy
19.11.2015 | Jakub Sabol

Další ligové kolo načne Zbrojovka na hřišti Jihlavy

B r n o - Reprezentační přestávka je za námi a na prvoligové trávníky se po čtrnácti dnech vrací...

Fotogalerie

Všechny fotografie