Pocit křivdy zahnal dvougólový Řezníček - Zbrojovka veze výhru z Dukly!

Pocit křivdy zahnal dvougólový Řezníček - Zbrojovka veze výhru z Dukly!

P r a h a – Ve hráčích Zbrojovky mohl po první půli utkání na Dukle hlodat pocit křivdy, na ten ovšem odpověděli tím nejlepším způsobem. Jakub Řezníček dvěma góly výsledek otočil a Zbrojovka veze z Prahy první venkovní výhru!

V úvodu utkání se ani jeden z celků příliš nehnal do ofenzivních akcí. Ojedinělou byla v tomto směru střela Pavla Zavadila, která na konci první pětiminutovky poprvé zaměstnala Radu v bráně domácí Dukly. O chvíli později se do dobré pozice mohl na druhé straně dostat po centru Miloševiće Berger. Příležitost ale zneškodnil Lacko, který nedovolil, aby se vysoký míč dostal ke svému adresátovi.

Následovala nepříliš divácky atraktivní pasáž hry, ve které se ani jednomu z mužstev nepovedlo dostat do vážnějšího ohrožení soupeřovy branky. To přestalo platit ve 39. minutě, kdy si na centr z pravé strany naskočil Tomáš BERGER a hlavičkou jej usměrnil na Doleželovu bránu. Brněnský brankář míč sice z brankové čáry vyrazil na tyč, poté se však nestačil divit – rozhodčí Pavel Orel na popud pomezního signalizoval gól domácího týmu. Jednobrankové vedení pak Dukle vydrželo až do poločasového hvizdu.

Druhé dějství bylo již od úvodních sekund o něco živější, Zbrojovka evidentně toužila umazat ztrátu. Hned zkraje poločasu musel Rada zasahovat proti jedovaté ráně Miroslava Keresteše, ten vypálil ze zhruba dvacetimetrové vzdálenosti. Pak ale přišla čtyřiašedesátá minuta a vyrovnávací gól Zbrojovky. Kerestešův centr doplachtil malým vápnem kolem čtyř beků pražského týmu až k Jakubovi ŘEZNÍČKOVI, který míč pohodlně hlavou uklidil za záda Rady.

První brněnský gól byl impulsem pro Duklu, která se okamžitě pustila do útočení. Nejprve pálil Přikryl, jehož ránu vyrazil Doležel jen před sebe do míst, kde číhal Bauguel. Francouzský hráč míč sice dopravil do sítě, radost mu však zkazil zvednutý praporek pomezního rozhodčího. Bauguel prověřil pozornost Doležela také o dvě minuty později – brněnský brankář ale jeho pokus vyrazil nad břevno.

Přestože měla v těchto momentech více šancí pražská Dukla, byla to Zbrojovka, která udeřila podruhé. V 74. minutě se po nedůraznosti domácí defenzivy dostal k balónu Jakub ŘEZNÍČEK, který si šikovně narazil s Michalem Škodou, aby následně přesnou pozemní střelou k pravé tyči otočil skóre utkání ve prospěch svého týmu.

Přestože se domácí v poslední čtvrthodině snažili o vyrovnání, nedokázali si vytvořit žádnou vážnější příležitost k ohrožení brněnské brány a na svém hřišti tak podlehli Zbrojovce Brno v poměru 1:2.

Sestřih utkání

Dvakrát dva. Řezníček pálí, Zbrojovka vítězí - po Slovácku to odnesla i Dukla
29.09.2015 | Martin Lísal

Dvakrát dva. Řezníček pálí, Zbrojovka vítězí - po...

P r a h a - Čtyři góly, šest bodů. Útočník Zbrojovky Jakub Řezníček v posledních zápasech střelecky...
Kotal po obratu: Gól kluky zdravě naštval
26.09.2015 | Martin Lísal

Kotal po obratu: Gól kluky zdravě naštval

P r a h a - Zase dva Řezníčkovy góly, zase tři body. Zbrojovka na Julisce vydřela první venkovní...
V duelu tabulkových sousedů nás čeká pražská Dukla
25.09.2015 | Martin Lísal

V duelu tabulkových sousedů nás čeká pražská Dukla

B r n o - Letošní ligová jízda má tento víkend na programu osmou ze třiceti zastávek. Zbrojovku...

Fotogalerie

Všechny fotografie