Zbrojovka poráží Slovácko. Derby rozhodly premiérové trefy Řezníčka

Zbrojovka poráží Slovácko. Derby rozhodly premiérové trefy Řezníčka

Pět pokusů a více než tři roky. Tak dlouho trvalo Zbrojovce, než v rámci nejvyšší české fotbalové soutěže dokázala porazit Slovácko. Dnešní zápas měl pak jasného hrdinu. O výhře Brna rozhodl ve druhé půli svými prvními ligovými brankami v dresu Zbrojovky Jakub Řezníček.

Úvod utkání byl na Srbské opatrný z obou stran, nutno však říci, že častěji na kopačkách drželi míč hosté z Uherského Hradiště. Ti hrozili především po levé straně, odkud do brněnského vápna létal v prvních minutách jeden centr za druhým. Obrana Flinty však neměla nejmenší problém, naopak na ten si zadělali zadáci Slovácka, když nechali do vápna vniknout rozběhnutého Michala Škodu. Jeho zpětná přihrávka na Davida Paška nebyla vůbec špatná a zbrojováckému křídelníku chyběly centimetry, aby ohrozil Heču z bezprostřední blízkosti. Další šance domácích byla jako přes kopírák. Tentokráte po levé straně utekl Chrien, Pašek byl ovšem opět těsně bráněn a k centrovanému míči se nedostal.

Na vůbec první ostrý zákrok brankáře se v Brně čekalo přes půl hodiny. Brno v této fázi hry bylo aktivnější, což demonstroval povedeným obstřelem Jakub Řezníček. Brněnským zmařil radost reflexivní zákrok Heči. Slovácko se dočkalo své šance až těsně před poločasem, kdy se po souboji Doška s Lackem odrazil míč ve vápně k Sadílkovi, který z ideální pozice vysoko přestřelil. Na šance chabý poločas tak nemohl skončit jinak než bez branek.

Pokud byl úvod prvního dějství ze strany Zbrojovky letargický, druhý poločas začal přesně naopak. Brzkou brankou. Zblokovaný pokus Milana Škody se odrazil před prázdnou bránu k Jakubu ŘEZNÍČKOVI, a tomu se tak nabídla ideální příležitost k prolomení střelecké smůly. Řezníček se v lize trefil za Brno poprvé a poslal tak domácí ve 47. minutě do vedení.

Až po hodině hry o sobě dala vědět největší ofenzivní hrozba Slovácka, Libor Došek. Ten se prosadil k hlavičce v souboji s Pavlem Košťálem, naštěstí pro domácí ale mířil jen doprostřed brány. Na druhé straně přišel krásný fotbalový moment čtvrthodinu před koncem zápasu, kdy z třiceti metrů napřáhl Michal Škoda a jeho raketový pokus musel Heča s vypětím všech sil boxovat.

Slovácku se ani při potřebě vstřelit branku nedařilo dostat Brno pod tlak, naopak to byli domácí kdo vyrážel do nebezpečných kontrů. Do jednoho z nich se po chybné rozehrávce hostí řítil Milan Lutonský, vtipně posunul míč na Jakuba ŘEZNÍČKA a ten potvrdil, že dnešek byl jeho dnem. Probuzený kanonýr navýšil přízemní křižnou ranou vedení Zbrojovky již na dvě branky a domácí tak kráčeli neohroženě za tříbodovým ziskem.

Na této pravdě se již v závěrečných minutách nic nezměnilo. Zbrojovka Brno zvítězila v derby se Slováckem po dvou brankách Jakuba Řezníčka a dotáhla se tak na svého dnešního soupeře v rámci tabulky Synot ligy na desetibodové hranici.

Sestřih utkání

Košťál po Slovácku: Defenziva dnes pracovala na jedničku
20.09.2015 | Jakub Sabol, Martin Lísal

Košťál po Slovácku: Defenziva dnes pracovala na...

B r n o - Pavel Košťál je bezesporu nejzkušenějším mužem brněnské defenzivy. Ta dnes prošla...
VIDEO: Nervózní začátek, pak zlepšení. Trenér Kotal hodnotí výhru se Slováckem
19.09.2015 | Martin Lísal

VIDEO: Nervózní začátek, pak zlepšení. Trenér Kotal...

B r n o - Výhra chutnala sladce. Zbrojovka díky Řezníčkovým trefám skolila Slovácko a svého soupeře...
Hodně se mi ulevilo, hlásí probuzený střelec Řezníček
19.09.2015 | Jakub Sabol, Martin Lísal

Hodně se mi ulevilo, hlásí probuzený střelec Řezníček

B r n o - V sobotu večer zavládlo na Srbské nadšení. Zbrojovka poprvé pod vedením trenéra Kotala...

Fotogalerie

Všechny fotografie