Senzace se nekoná, Plzeň doma nepřipustila drama a vyhrála přesvědčivě 4:1

Senzace se nekoná, Plzeň doma nepřipustila drama a vyhrála přesvědčivě 4:1

B R N O - Zbrojovce se nepodařilo dostat se zpět na zápasovou vlnu bez proher a po zaváhání v Liberci to nevyšlo ani dnes v Plzni. O osudu utkání rozhodl již v první půli dvěma brankami Mahmutovič, kterého ve druhém poločase napodobili Kovařík s Hořavou. Na brněnské straně korigoval skóre pouze Markovič a Zbrojovka se tak z Doosan Arény vrací s prázdnou.

Plzeňská ofenziva začala tropit brněnské obraně problémy ihned od začátku utkání. Ve druhé minutě se mohl po průniku Mahmutoviče blýsknout Vaněk, jeho střela ale byla pouze sražena na roh. O otevření skóre se tak musel postarat sám Aidin Mahmutovič. Ve dvanácté minutě rychle doběhl balón skákající po levé straně, přechytračil bránícího Jugase a přesně mířenou střelou balón dopravil za Melichárkova záda. Ten se míče sice dotkl, vytěsnit jej mimo bránu však už nedokázal.

V devatenácté minutě byl za faul na bosenského snajpra ve sporné situaci potrestán žlutou kartou Radek Buchta a Mahmutovič zlobil i nadále. V jednadvacáté minutě přidával svoji druhou branku, jeho radost ale trvala pouze okamžik. Praporek pomezního rozhodčího totiž značil ofsajd. O tři minuty později už byla jeho radost delší. Po nešťastně tečovaném centru Hrošovského dosedl balón přímo na hlavu Aidina Mahmutoviče a ten jej doťukl přímo do odkryté brány.

Před koncem poločasu zahrozila konečně také hostující Zbrojovka. Krásnou akci Brněnských zakončoval po Kerestešově nahrávce Pašek, jeho jedovatou střelu přímo pod břevno ale připravený Kozáčik vyrazil. Do kabin tak hráči odcházeli za stavu 2:0 pro Plzeň.

Když už to po přestávce vypadalo, že by mohla Zbrojovka začít zlobit, srazila jí další branka. Ve čtyřiapadesáté minutě naservíroval Rajtoral míč do malého vápna Janu Kovaříkovi, jehož střela propadla Melichárkovi těsně pod rukou.

Kýžený hattrick si nakonec Mahmutovič nepřipsal, když v 65. minutě střídal za Holendu. Čerstvá krev na hřišti Brno také potrápila, po šesti minutách na hřišti nahrával Holenda na Tomáše Hořavu, který nedal dělovkou do brněnské branky gólmanovi šanci. Krutý výsledek zmírnil svou brankou v šestasedmdesáté minutě Miroslav Markovič. Po centru Buchty usměrnil výstavní hlavičkou balón do plzeňské brány a připravil tak Kozáčika o čisté konto.

O dvě minuty později mohl vrátit čtyřbrankový náskok Viktorce Holenda, jeho hlavička ale pouze orazítkovala břevno. Minutu před koncem duelu ještě zahrozil jediný střelec Zbrojovky Markovič, svoji šanci na druhý zářez v utkání ale promrhal. Brno se tak vrací z Plzně bez bodu.

Chybami jsme dostali Viktorku do herní pohody, mrzelo Kotala po utkání v Plzni
12.04.2015 | Martin Lísal

Chybami jsme dostali Viktorku do herní pohody, mrzelo...

P l z e ň - Dohrávané utkání 23. kola skončilo nakonec podle papírových předpokladů. Zbrojovka na...
Tomáše Briganta zvolili fanoušci Hráčem utkání
12.04.2015 | Martin Lísal

Tomáše Briganta zvolili fanoušci Hráčem utkání

P l z e ň - V základní sestavě pro utkání v Plzni se objevilo i jméno Tomáše Briganta. Ten zasáhl...
Plzeň má sílu rozprostřenou na celý kádr, uvědomuje si zápasový jubilant Schuster
11.04.2015 | Martin Lísal

Plzeň má sílu rozprostřenou na celý kádr, uvědomuje si...

B r n o - Aleš Schuster si v Liberci připsal na konto v pořadí 140. ligový zápas, všechny odehrál v...