Tři zásahy shůry! Zbrojovka domácí premiéru zvládla

Tři zásahy shůry! Zbrojovka domácí premiéru zvládla

Po nevýrazném začátku se Brno v závěru druhé půle nadechlo k náporu, ten byl však pouhou předzvěstí toho, co přišlo v půli druhé. Rohy Sýkory přetavili v góly Schuster a Jugas, definitivní pojistku přidal v závěru utkání Markovič.

Úvodní dvacetiminutovka příliš vzrušení nepřinesla. Nebezpečí vznikalo jen po chybách v rozehrávce, Halilović na jedné, ani Marković na druhé straně však slibných pozic nedokázali využít. Poté si oba celky vyměnily po vyložené šanci. Halilović z úhlu mířil vedle, ještě nadějněji vypadala hlavička Aloise Hyčky, která skončila ke vší smůle jen na břevně hradecké brány.

Zatím co úvod první půle patřil spíše hostujícím Votrokům, v jejím závěru zlobila více Zbrojovka. Velkou příležitost otevřít skóre měl ve 40. minutě Pavel Zavadil, jeho přímý kop z hranice velkého vápna ale skončil pouze ve zdi. O dvě minutky později mohl gólem do kabiny poslat domácí do vedení Aleš Schuster, po Zavadilově centru však trefil pouze rameno brankáře Koubka.

První šance druhého dějství opět přišla ze vzduchu. Ocitl se v ní Marković, ale jeho hlavička skončila pro změnu vedle branky. Zbrojovka pokračovala ve zvýšené aktivitě a brzy za ni byla odměněna. V 63. minutě přenechal Zavadil exekuci rohového kopu Sýkorovi, ten skvěle našel hlavu Aleše Schustera a ten ze druhého přímého souboje s Koubkem vyšel tentokráte jako vítěz - 1:0 pro domácí.

Hosté jako odpověď vyslali do boje Marka Kuliče, který se jen po pár vteřinách pobytu na hřišti dostal ve vápně k zakončení a jeho ránu musel nadvakrát krotit Hladký. Vedení Zbrojovky mohl pak navýšit Fischer, po centru Hyčky ale mířil ve vyložené pozici nad.

Když Koubek dokázal vyrazit Zavadilův dobře mířený přímý kop, dočkalo se Brno druhé branky opět po rohu. Sýkora tentokrát našel na zadní tyči Jakuba Jugase a nová akvizice Brna se tak dočkala své první branky hned ve druhém soutěžním startu.

Zápas se po druhé brance dohrával v exhibičním tempu a otázkou bylo jen to, zda Zbrojovka ještě dokáže přidat branku. Dokázala. Zavadil z pravé strany našel přesně hlavu Miroslava Markoviće a ten přidal do odkryté svatyně třetí zásah.

Třetí branka znamenala definitivní pojistku tří bodů. Zbrojovka tak v domácí premiéře otevřela svůj bodový účet, když Hradec brankami ze druhé půle porazila přesvědčivě 3:0.

Ohlasy trenérů


Václav Kotal (Zbrojovka Brno): "Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř, který nás třicet minut měl dobře přečtené. Poté jsme ale Hradec dostali pod tlak a po přestávce jsme se prosadili ze standardek. Vypíchnout musím i důležitý Hladkého zákrok za stavu 1:0, pak jsme dokázali realizovat další možnosti a zaslouženě zvítězili."
Luboš Prokopec (Hradec Králové): "Brnu bych chtěl pogratulovak k vítězství. Třicet minut jsme byli vyrovnaným soupeřem, měli několik nadějných brejků, ty jsme ale nevyřešili ideálně a ve druhé půli už nás soupeř tlačil. Mrzí mne, že jsme navzdory výškové převaze inkasovali takové góly."
Roman Fischer po Hradci: Prémie budou, Venca Hladký už se připomínal
03.08.2014 | Martin Lísal

Roman Fischer po Hradci: Prémie budou, Venca Hladký už...

B r n o – Po zveřejnění losu nového ročníku už Roman Fischer tušil, že jej hned ve druhém kole čeká...
Měli jsme víc sil než soupeř, těšilo autora třetí branky Markoviće
03.08.2014 | Martin Lísal

Měli jsme víc sil než soupeř, těšilo autora třetí...

B r n o – V minulé sezoně přispěl Marković v domácí premiéře k výhře dvěma góly, letos se trefil...
Tři góly, tři body. Trenér Kotal mohl své hráče za efektivitu pochválit
02.08.2014 | Martin Lísal

Tři góly, tři body. Trenér Kotal mohl své hráče za...

B r n o - Trenér Kotal si dnes mohl oddechnout. Ač vše vypadalo ještě po hodině hry dost otevřeně,...

Fotogalerie

Všechny fotografie