Zbrojovka veze z Opavy bod, znovu se trefil Potočný

Zbrojovka veze z Opavy bod, znovu se trefil Potočný

O p a v a - Za druhou venkovní bitvou na startu Chance Národní ligy zamířila Zbrojovka na hřiště Opavy. Ve vyrovnaném zápase se nakonec vše podstatné odehrálo v prvním dějství. Na svou trefu z úvodního zápasu s Jihlavou navázal Roman Potočný po parádním centru Kubra, domácí ale před pauzou dokázali srovnat gólem Omaleho na konečných 1:1.

Brňané, povzbuzení pondělní výhrou na hřišti Jihlavy, chtěli i do dalšího venkovního utkání vstoupit aktivně. Zejména Smejkal byl na své straně hřiště poměrně vidět. Snahu o úvodní tlak nicméně Slezané přežili bez újmy a byli to naopak oni, kdo se prodral do prvního slibného zakončení. Blecha si našel prostor na rohu malého vápna a z úhlu napálil míč do boční sítě. O pět minut později si šanci vytvořila také Flinta. Lucas Kubr nasměroval od levé lajny nadýchaný centr přímo do běhu Romana Potočného, který z voleje dokázal propálit Richtera a poslal Zbrojovku proti svému bývalému klubu do vedení!

Pokračovalo se bez větších příležitostí a zdálo se, že Brno půjde do kabin s nejtěsnějším možným náskokem. Dvě minuty před uplynutím základní hrací doby první půle však Sváček po rohu nedokázal v souboji s Kozákem vyboxovat míč, ten propadl k Solomonu Omalemu a jeho úloha již byla snadná.

Krátce po změně stran nechybělo mnoho k tomu, aby se proti Opavě prosadil i další z jejích ex-hráčů, odchovanec Jakub Janetzký. Po Kubrově centru se k němu odrazil míč, vyslal nepříjemnou jedovku a domácí si museli oddychnout, když míč olízl břevno. Osudem utkání se v 65. minutě pokusil pohnout také střídající Alli, ani jeho rána po narážečce s Potočným mezi tři tyče nezamířila.

Patnáct minut před koncem pak bylo pořádně horko před Sváčkem. Toho a celé Brno s ním nejprve zachránila po Čejkově ráně tyč, chvíli na to po trefě Kozáka našla pro změnu Zbrojovka vykoupení ve zdviženém praporku pomezního. Pokračovalo se tak za nerozhodného stavu.

Z obou stran nervózní závěrečná desetiminutovka už přinesla namísto gólů jen žluté karty, z nichž hned dvě byly adresovány střídajícímu Řezníčkovi, pro kterého tak zápas skončil těsně před nastavením. Druhá karta přišla za protesty, když hráči Zbrojovky reklamovali zjevný faul na Alliho ve vápně. Krátkou početní výhodu domácí zužitkovat nedokázali a tak si Zbrojovka veze ze hřiště Opavy bod za remízu 1:1.

VIDEO: Škoda, že jsme nevyhráli, mrzí Potočného
A-tým
27.07.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Škoda, že jsme nevyhráli, mrzí Potočného

O p a v a – Útočník Roman Potočný si v nové sezóně po dvou kolech drží průměr gól na zápas. Po...
VIDEO: Trenér Hynek po utkání v Opavě
A-tým
26.07.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Trenér Hynek po utkání v Opavě

O p a v a – Pro nestranného diváka mohl být dnešní duel v Opavě celkem zajímavou podívanou. O výhru...
PREVIEW: V pátek do Opavy
A-tým
24.07.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V pátek do Opavy

B r n o - Hned první ligový týden je pro Zbrojováky poměrně nabitý. Po pondělní bitvě v Jihlavě se...

Fotogalerie

Všechny fotografie