Zbrojovka po obratu zdolala Opavu 2:1

Zbrojovka po obratu zdolala Opavu 2:1

B r n o - Zbrojováci se s kalendářním rokem 2023 rozloučili vítězně. V přípravném utkání porazili Opavu 2:1, obrat skóre zařídili ve druhé půli Juritka s Večeřou.

V základní sestavě Zbrojovky se opět objevili oba testovaní hráči - gólman Sváček a obránce Gyamfi. V útoku pak operoval uzdravený Alijagić.

V první půli nebylo k vidění mnoho vyložených šancí. Po deseti minutách hry zahrávali Brňané zajímavou standardní situaci na samé hranici vápna, ale střelecký pokus se mezi tyče nevešel. Chvilku předtím chyběl Alijagićovi krok k tomu, aby zachytil povedenou Pachlopníkovu průnikovou přihrávku.

Skóre tak otevřeli hosté. Ve 33. minutě zahrávali rohový kop, Brňané nedokázali míč odvrátit a Rezek se ranou z velkého vápna prosadil. Srovnat mohl před pauzou Smejkal, ale jeho ránu z úhlu vyrazil gólman na rohový kop.

Do druhé půle poslal kouč Polách čerstvé síly, na hřišti zůstal jen Sváček a čtyři hráči v poli, zbytek se obměnil. Po šesti minutách hry střílel nebezpečně Kronus, bránu ovšem přestřelil. Poté měla dvě zajímavé možnosti Opava, Sváček ale zasahovat nemusel - oba střelecké pokusy šly mimo bránu.

K obratu zavelel střídající Peter Juritka. Dobrým napadáním vybojoval míč a prostřelil hostujícího brankáře. Pět minut před koncem pak Potočný ve středu pole obešel protihráče a přihrál Hellebrandovi. Ten uvolnil Filipa Večeřu a střídající dorostenec se nejprve zbavil obránce a pak přesnou ranou zajistil Zbrojovce výhru. První gól v "áčku" pro Filipa.

VIDEO: Sestřih utkání s Opavou
A-tým
11.12.2023 | Martin Lísal

VIDEO: Sestřih utkání s Opavou

B r n o - Zbrojováci v posledním utkání roku porazili Opavu 2:1. Přípravné utkání rozhodli...
Filip Večeřa: Jsou to skvělé zkušenosti
A-tým
09.12.2023 | Martin Lísal

Filip Večeřa: Jsou to skvělé zkušenosti

B r n o – Dorostenec Filip Večeřa má za sebou z individuálního hlediska velice solidní podzim....
OHLASY: Josef Mucha po utkání s Opavou
A-tým
08.12.2023 | Martin Lísal

OHLASY: Josef Mucha po utkání s Opavou

B r n o – Zbrojováci zdolali v dnešním přípravném utkání Opavu 2:1, když o výhře rozhodli...