Zbrojovka na závěr podzimu podlehla doma béčku Olomouce

Zbrojovka na závěr podzimu podlehla doma béčku Olomouce

B R N O - Závěrečné utkání podzimní části Zbrojovce výsledkově ani herně nevyšlo. V duelu proti béčku Olomouce nenavázali domácí na dvě výhry a podlehli soupeři z Hané 0:1.

Pro poslední soutěžní zápas kalendářního roku se do základní sestavy vrátili záložníci Jiří Texl s Ondřejem Pachlopníkem, v nominaci na zápas nově chyběl nemocný Adam Fousek. Z dlouhodobějších marodů pak scházeli také David Jambor, Jakub Šural, Kamso Mara a Martin Nový.

Utkání zahájili aktivněji hosté a po pěti minutách po rohu přišel dobrý přetažený míč na Šípa, ten z dobré pozice netrefil představ a míč poslal do rukavic Berkovce. Domácí kontrovali po čtvrthodině přímým kopem Potočného, který střelu zakroutil taktéž do rukavic brankáře soupeře. Po dvaceti minutách pak hostující Šíp v rychlém brejku vlevo uvolnil Fialu, jehož střílený přízemní centr nebezpečně proletěl malým vápnem Brna, ovšem bez dalšího ohrožení branky.

Další šance se urodily v závěru půle. Nejprve zahrozil domácí stoper Hamza ranou zpoza vápna, která byla hned dvakrát tečována a zamířila o kousek vedle pravé tyče. Vzrušení však nakonec kvůli později odmávanému ofsajdu bylo zbytečné. Ve 42. minutě se pak vydal vpřed za nákopem Endla Pachlopník, nakonec šel ze strany sám na Stoppena, ale z velkého úhlu jej nepropálil.

Sigma kontrovala bleskovou protiakcí Fialy, ten si na hrotu pokryl míč proti poslednímu obránci a ve vápně se propracoval ke střele, z pravé strany šestnáctky pálil nad břevno. První půle tak gól nepřinesla.

Do druhého dějství učinil kouč Polách dvě změny v sestavě, kdy Pachlopníka se Štěrbou nahradili Kronus a Hellebrand. Na úvod druhé půle jako první zahrozili domácí, kdy chaosu ve vápně Sigmy využil Alijagič, vypálil z otočky a řádně provětral rukavice Stoppena. Hosté kontrovali za pět minut Šípem, kterého spoluhráč vysunul do vápna do velké šance, křídelník Olomouce levačkou přestřelil branku. Po hodině se místo Alijagiče dostal na plac Smejkal a hned dobrým centrem na zadní tyč našel Řezníčka, jeho hlavička vytáhl gólman Hanáků na roh.

Zdálo se, že Zbrojovka se nadechuje k náporu, další šance ale z vyššího držení míče nevytěžila. Sigma navíc trpělivě čekala na chybu a osm minut před koncem jednu takovou potrestala. Jan Fiala dostal prosto v šestnáctce protivníka, navedl si míč na levačku, přízemní ranou na bližší tyč propálil Berkovce a odpálil obrovskou radost v táboře hostů – 0:1.

Domácí si chtěli v závěru ještě vytvořit tlak, ale z řady centrů do šestnáctky soupeře větší šance nevznikla. Do hry se postupně dostali ještě Toman a Gaszczyk. Béčko Olomouce v závěru těsné vedení ustrážilo a veze z Brna hodně cennou výhru, díky níž přezimuje na desátém místě. Zbrojovka je po podzimu šestá.

VIDEO: Trenér Polách po utkání s Olomoucí B
A-tým
11.11.2023 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Polách po utkání s Olomoucí B

B r n o – Dvě výhry 3:0 daly naději na solidní závěr podzimu, v dnešním utkání proti Olomouci B na...
VIDEO: Strašný výkon, štvalo po utkání Řezníčka
A-tým
11.11.2023 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Strašný výkon, štvalo po utkání Řezníčka

B r n o - Po dvou výhrách vyšli dnes Zbrojováci na závěr podzimu bohužel naprázdno, když doma...
PREVIEW: V podzimní derniéře hostíme olomouckou rezervu
A-tým
09.11.2023 | Martin Lísal

PREVIEW: V podzimní derniéře hostíme olomouckou...

B r n o - Zbrojováci načnou odvetnou část domácím duelem proti Olomouci B. Poslední soutěžní zápas...

Fotogalerie

Všechny fotografie