Zbrojovka zdolala Líšeň, dvakrát se trefil Jakub Řezníček

Zbrojovka zdolala Líšeň, dvakrát se trefil Jakub Řezníček

B R N O - Čtrnácté kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY svedlo proti sobě Zbrojovku a Líšeň. Do vedení se dostali po půlhodině domácí, když se trefil kapitán Jakub Řezníček, pečeť na vítězství přidali v závěrečné desetiminutovce střídající Adam Kronus a z penalty opět nejlepší střelec ligy Jakub Řezníček.

Nový kouč Zbrojovky Tomáš Polách se musel pro utkání kromě dlouhodobějších marodů obejít také bez Mary, k dispozici naopak už byl uzdravený Jiří Texl a po karetním trestu se vrátil Koželuh. Poprvé od úvodního hvizdu nastoupil také Ondřej Pachlopník. Všichni Zbrojováci oblékli speciální dresy bez symbolů A, B a O, čímž klub podpořil dárcovství krve.

Do utkání vstoupila o něco aktivněji hostující Líšeň. První šanci si "Marvani" vypracovali v deváté minutě, když Machalík pláchl po levé straně a odcentroval napříč vápnem na zadní tyč na Vlasáka, který však ve velké šanci selhal a na dlouhou nohu vůbec netrefil branku. Domácí postupem času srovnali hru, ale z jejich kombinace zajímavější šance dlouho nevzešla.

Po dvaceti minutách tak znovu zahrozili hosté, když Vlasák předal míč na osu Matochovi a ten vyslal dělovku z dálky, s níž měl Berkovec starosti a musel míč vyrážet mimo tři tyče. Pět minut nato se poprvé připomněli i domácí, když Fousek vysunul Alijagiče, ten zakončoval na bližší tyč, ale pálil pouze do boční sítě.

První branka duelu přišla ve 29. minutě a do vedení šli domácí, když se přes Texla dostal míč k Fouskovi, který tentokrát kolmicí vysunul za stopery Jakuba Řezníčka. Ten zakončil z otočky po zemi na zadní tyč – 1:0. Úvodní branka domácí nakopla a byli aktivnějším týmem. Ještě jednu velkou šanci si Zbrojovka vytvořila minutu před poločasem, když Alijagič v brejku uvolnil do stoprocentní šance Pachlopníka, ten osamocen před Vajnerem poslal míč nad branku.

Do druhé půle vstupovali hosté s touhou srovnat, ale k prvnímu náznaku šance se dostali až po hodině hry, kdy Machalíkův centr prolétl do vápna na Poláška, který v dobré pozici nedokázal seřídit mířidla a hlavou minul branku. Ještě v téže minutě se místo Pachlopníka dostal na hřiště Adam Kronus. Zanedlouho zahrozili i domácí, když Fousek po průnikové přihrávce do vápna nahrával pod sebe, Alijagičovi však zakončení nevyšlo a Řezníček následně v tísni po teči soupeře pálil nad branku.

Kouč Polách poté opět občerstvil sestavu a Alijagiče s Fouskem vystřídali na place Potočný se Smejkalem. Hosté museli s přibývajícími minutami více otevřít hru a hlavně se tlačit dopředu. Šanci srovnat měl devět minut před koncem Lutonský, který zabojoval o zdánlivě ztracený míč a zpoza vápna ostře levačkou vypálil, jeho rána Berkovce pořádně protáhla.

Dvě minuty nato domácí definitivně pojistili své vítězství. Po dobré práci Řezníčka pálil z velké dálky k tyči střídající Potočný, Vajner se po jeho ráně natáhl a vyrazil ji před sebe, u dorážky byl připraven Adam Kronus a z úhlu propálil gólmana hostů mezi nohama na zadní tyč – 2:0. O výhře domácích bylo rozhodnuto a definitivní razítko přišlo tři minuty před koncem, kdy Jeřábek fauloval ve vápně Jakuba Řezníčka.

Sám faulovaný kapitán se ujal exekuce penalty a prudkou ranou doprostřed branky zaznamenal jedenáctou branku v sezóně a zpečetil výhru domácích, kteří na ni čekali čtyři ligová utkání. Zbrojovka se tak vzdálila městskému rivalovi v tabulce na rozdíl tří bodů.

VIDEO: Trenér Polách po utkání s Líšní
A-tým
27.10.2023 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Trenér Polách po utkání s Líšní

B r n o – Po více než měsíci se Zbrojováci zase radovali z výhry, když doma porazili Líšeň 3:0....
VIDEO: Fanouškům bych chtěl poděkovat, vzkazuje Fousek po výhře
A-tým
27.10.2023 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Fanouškům bych chtěl poděkovat, vzkazuje Fousek...

B r n o – Dva zápasy, dvě asistence. Zatímco minule na Žižkově to ještě k úspěchu nevedlo, dnes si...
PREVIEW: Zbrojovka se ve speciálních dresech utká s Líšní!
A-tým
25.10.2023 | Martin Lísal

PREVIEW: Zbrojovka se ve speciálních dresech utká s...

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky se představí před svými fanoušky poprvé s nově složeným realizačním...

Fotogalerie

Všechny fotografie