Zbrojovka doma těsně nestačila na Příbram

Zbrojovka doma těsně nestačila na Příbram

B R N O - V předehrávce 12. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivítali fotbalisté Zbrojovky Příbram. Vyrovnané utkání nabídlo nakonec pouze jednu branku, o kterou se po dvaceti minutách postaral hostující Jakub Nečas. Domácí ve druhé půli měli řadu šancí srovnat, v té největší trefil čtvrthodinu před koncem Řezníček tyč.

Trenér Luděk Klusáček měl opět značné starosti při skládání sestavy, v níž kvůli karetním trestům chybělo trio Potočný, Jambor a Kronus. Pro zranění či nemoc pak scházeli Pachlopník, Texl, Štěrba či Nový, a tak se poprvé v lize objevil obránce Ondřej Šlapanský, na lavičku usedli jeho kolegové z béčka Peter Juritka a Damián Strnad.

Jako první v utkání zahrozili hned v úvodu domácí, když Koželuh sklepl přetažený centr pro Řezníčka, ten se uvolnil přes dva soupeře, ale z ideální pozice na penaltě přestřelil. Po čtvrthodině se poprvé ozvali i hosté, když Vokřínek kolem Granečného vysunul do vápna Nečase, ten zkusil přelobovat Berkovce, ale i v pádu dokázal domácí gólman jeho pokus vychýlit mimo tři tyče.

Další šance hostů už však gólem skončila. Právě aktivní Jakub Nečas se dostal za vápnem k odraženému míči, dvěma doteky hrudí si připravil ránu z voleje a povedená střela zapadla přesně k pravé tyči mimo dosah Berkovce – 0:1. Po vstřelené brance byli hosté více na míči, naopak aktivita domácích opadla. A když už se do šance dostal Fousek a dobře střílel, Melichar dokázal zasáhnout.

Zkraje druhé půle byla Zbrojovka blízko vyrovnání, když po Fouskově rohu pálil placírkou střídající Smejkal, který o poločase nahrodil Hellebranda. Vyražený míč se v pádu snažil špičkou kopačky dorazit do sítě Řezníček, Dudl však výtečně zasáhl na brankové čáře. Po hodině hry pak Řezníček kolmicí vysunul za stopery Alijačiče, ani ten ale ze strany ranou po zemi nepřekonal Melichara.

Brno dál tlačilo a další možnost si mohl vypracovat po centru Hamzy ve vápně volný Fousek, ale místo střely ještě přihrával a nikoho ze spoluhráčů nenašel. Velmi podobně pak vypadala i akce Příbrami ze 75. minutě, kdy Hušbauer krásně kolmicí vysunul do vápna Nečase, ten však místo přímé rány ještě nahrával Antwimu, kterému rána nesedla.

Velká komplikace pro domácí přišla o minutu později, kdy Koželuh stáhl na polovině Švestku a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch. První viděl krátce předtím za protesty po neodpískaném faulu. Chvíli nato si však Zbrojovka vytvořila paradoxně největší šanci utkání, když Smejkalův centr proletěl vápnem na nabíhajícího Řezníčka, který zblízka v tutovce orazítkoval tyč.

Pojistku výhry mohli Středočeši přidat osm minut před koncem, po signálu z rohu a centru Hušbauera pálil z voleje Matoušek, rána Berkovce pořádně pozlobila, nicméně dorážka nepřišla. V závěru pak domácí, kteří už hráli all-in směrem dopředu, zahrozili po Řezníčkově centru, Smejkal na něj nedosáhl. Když pak poslední standardku poslal Mara nad bránu, bylo jasné, že Příbram si z Brna odveze všechny body.

VIDEO: Trenér Klusáček po utkání s Příbramí
A-tým
06.10.2023 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Klusáček po utkání s Příbramí

B r n o – Fotbalisté Zbrojovky dnes bohužel neprolomili sérii neúspěšných výsledků a v domácím...
VIDEO: Zbytečný gól, mrzelo Endla po prohře
A-tým
06.10.2023 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Zbytečný gól, mrzelo Endla po prohře

B r n o - Je mu teprve dvacet let, ale ze stoperské trojice byl nejzkušenější. Lukáš Endl na sebe...
PREVIEW: Před pauzou vyzveme Příbram!
A-tým
04.10.2023 | Martin Lísal

PREVIEW: Před pauzou vyzveme Příbram!

B r n o - Zbrojováci sehrají poslední zápas před reprezentační pauzou, na svém stadionu vyzvou...

Fotogalerie

Všechny fotografie