Druhá porážka v řadě, Zbrojovka neuspěla na hřišti Táborska

Druhá porážka v řadě, Zbrojovka neuspěla na hřišti Táborska

T Á B O R - K utkání čtvrtého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zavítali fotbalisté Zbrojovky do Táborska, které se v utkání brzy ujalo vedení a i počtvrté v sezóně tak muselo Brno dotahovat náskok soupeře. O vyrovnání se postaral patnáct minut před koncem Texl, jenže domácí si vzali vedení za pět minut zpět a těsný náskok 2:1 uhájili až do závěrečného hvizdu.

Po středeční domácí porážce s Duklou Praha doznala sestava znovu několika změn. Poprvé v sezóně dostali prostor od prvních minut Jan Štěrba a Denis Granečný, po jednozápasové pauze se pak vrátil na kraj defenzívy Martin Nový.

Zbrojovka se ani počtvrté v sezóně nedokázala dostat do vedení. Toho se naopak už po necelých třech minutách hry dostalo domácí Táborsko, když skóre otevřel ranou z dálky Vladimír Zeman – 1:0. Po inkasované brance byli Jihomoravané aktivnějším týmem, Řezníčkova rána ale nesměřovala mezi tři tyče.

V pokračování první půle hrozili opět domácí, Berkovec však při hlavičce Šašinky podržel dobrým zákrokem. Osm minut před poločasem po akci Kronuse pálil opět kapitán Řezníček, Pastornický jeho pokus v rukavicích neudržel, ale zbytek nebezpečí zažehnali spoluhráči v obraně. Už v nastavení první půle zahrozili ještě jednou domácí a opět to byl Šašinka, ve skluzu těsně minul branku.

Do druhé půle naskočil místo Potočného Hladík a sedm minut nato musel kvůli zranění opustit hrací plochu i Štěrba, kterého nahradil Divíšek. Chvíli nato Zbrojovka dokonce srovnala, když se krásnou ranou zpoza vápna prezentoval Řezníček, jenže jeho trefa nebyla pro ofsajd uznána. Dvě minuty poté další důležitý zákrok proti hlavičce soupeře předvedl Martin Berkovec. Zbrojovka postupně zahrávala dvanáct rohových kopů, ale ani z nich se nedokázala prosadit.

Posléze se do hry dostal místo Smejkala také Alli a čtvrthodiny před koncem se konečně povedlo vyrovnat. Jiří Texl si naběhl do vápna na přesnou přihrávku od Řezníčka a pohotově zakončil mimo dosah Pastornického – 1:1. Domácí si však bohužel vedení vzali zpět už za pět minut. Nejprve ve velké šanci neuspěl Mach, načež si do vápna na průnikový pas naběhl Petr Plachý a zakončil mimo dosah Berkovce – 2:1.

Zbrojovka tak opět musela dohánět ztrátu a sedm minut před koncem se na plac dostali i Gaszczyk s Koželuhem. Ani ti však ke kýženému vyrovnání přispět nedokázali, domácí v závěru rozkouskovali hru a dotáhli zápas k výhře.

VIDEO: Trenér Klusáček po utkání v Táboře
A-tým
05.08.2023 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Klusáček po utkání v Táboře

T á b o r – Když se daří, tak se daří. Inkasovaný gól ve druhé minutě, zranění stopera. A když už...
VIDEO: Martin Berkovec po utkání v Táboře
A-tým
05.08.2023 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Martin Berkovec po utkání v Táboře

T á b o r – Než se Zbrojováci na hřišti Táborska stihli rozkoukat, už to bylo z jejich pohledu 0:1....
PREVIEW: V sobotu nás vyzve Táborsko
A-tým
04.08.2023 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás vyzve Táborsko

B r n o - Anglický týden zakončí fotbalisté Zbrojovky utkáním 4. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V...