Brno otočilo zápas s béčkem Sigmy, výhru trefil Potočný

Brno otočilo zápas s béčkem Sigmy, výhru trefil Potočný

O L O M O U C - Ve druhém kole letošního ročníku F:NL zavítala Zbrojovka na hřiště rezervy Sigmy Olomouc. Domácí se brzy ujali vedení, po půlhodině však srovnal kapitán Jakub Řezníček. O osudu utkání nakonec rozhodl v 66. minutě Roman Potočný, který uklidil do sítě Nového centr. Zbrojovka tak vybojovala první letošní výhru.

Oproti úvodnímu zápasu sezóny udělal trenér Luděk Klusáček v sestavě jedinou změnu, Fouska nahradil Potočný.

Úvod duelu byl ze strany hostů rozpačitý a Brňany musel několikrát podržet Martin Berkovec. Ten nejprve včas vyběhl proti míči, za kterým se hnal mezi obránci Filip Uriča, a sebral jej domácímu hráči z pod nohou. Ten stejný hráč následně pálil technicky na zadní tyč a Berkovec zasáhl konečky prstů. Následoval rohový kop, po němž vyplaval úplně sám Cahel a jeho hlavičku musel gólman Zbrojovky dalším dobrým zákrokem zneškodnit.

Do vedení šlo béčko Sigmy v sedmé minutě, když dostal míč za obranu na hraně ofsajdu Yunusa Muritala a ranou na zadní tyč tváří v tvář Berkovcovi uspěl – 1:0. Zbrojovka s přibývajícími minutami hru srovnala a několikrát ze strany zahrozil centrem Kronus, ani v jednom případě ale spoluhráče nenašel. Po půlhodině hry měla Sigma k dispozici rozehrávku přímého kopu z hranice vápna, Langer obstřelil zeď, ale zamířil těsně nad břevno.

O minutu později bylo vyrovnáno. Brno rozjelo povedený brejk po pravé straně, s míčem se vydal vpřed Kronus a krásným centrem do vápna na penaltu našel Jakuba Řezníčka. Ten si odskočil od obránců do druhé vlny a pravačkou se trefil pod břevno – 1:1. Ve zbytku půle pak Zbrojovka byla aktivnějším týmem, do kabin se však za nerozhodného stavu.

Ve druhé půli zahrozili opět jako první domácí a byl to Moses, kdo dostal pas na malé vápno, v klíčové chvíli ale netrefil míč čistě a obrana Zbrojovky vše zvládla včetně následné dorážky Muritaly. Klíčový moment duelu přišel po více než hodině hry. Kronus po Fouskově pasu krásným obloučkem vysunul Nového, který od brankové čáry nacentroval na Romana Potočného a ten zblízka rozvlnil síť – 1:2.

O dvě minuty později se tentýž muž mohl prosadit znovu, když jej uvolnil Fousek, zleva ale svou kroucenou střelou těsně minul zadní tyč. Pro Adama Fouska se celkově jednalo o smolné utkání, po šesti minutách pobytu na trávníku musel totiž nuceně střídat. Domácí s přibývajícími minutami víc a víc hráli směrem vpřed, Zbrojovka vycházela s vedením v zádech ze zajištěné obrany.

Pět minut před koncem se do hry premiérově podíval i obránce Jiří Hamza, který byl spolu s Granečným a Koželuhem součástí poslední vlny střídání. Sigma si v samém závěru vytvořila velkou šanci na vyrovnání, když si na centr zleva naskočil na malém vápně volný Langer, ovšem jeho hlavičku do protipohybu dokázal Berkovec na čáře senzačně vyrazit a Šíp z dorážky pálil nad. V nastavení pak ještě právě Šíp hledal centrem nabíhajícímu Uriču, ten před brankou ve skluzu těsně nedosáhl.

Zbrojovka těsný náskok udržela do závěrečného hvizdu a zapsala první výhru v novém ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

VIDEO: Trenér Klusáček po utkání s Olomoucí B
A-tým
30.07.2023 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Trenér Klusáček po utkání s Olomoucí B

O l o m o u c - První výhra je na světě – ale nerodila se lehce. Zbrojovka na hřišti béčka Sigmy...
VIDEO: Důležité vítězství, oddechl si Texl
A-tým
30.07.2023 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Důležité vítězství, oddechl si Texl

O l o m o u c - Záložník Jiří Texl se od svého příchodu do Zbrojovky dvakrát vrátil na Andrův...
PREVIEW: Druhým soupeřem je rezerva Olomouce!
A-tým
28.07.2023 | Martin Lísal

PREVIEW: Druhým soupeřem je rezerva Olomouce!

B r n o - Druhým soupeřem Zbrojovky ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE je Olomouc B. Hraje se v neděli 30....

Fotogalerie

Všechny fotografie