Zbrojovka po obratu porazila polskou Termalicu

Zbrojovka po obratu porazila polskou Termalicu

L u t í n - Fotbalisté Zbrojovky změřili ve čtvrtém přípravném utkání síly s polskou Termalicou. Na gól soupeře odpověděl v první půli Řezníček, výhru 2:1 pak pět minut před koncem zajistil Kronus.

V základní sestavě se objevili i dva nováčci - Potočný se Smejkalem. A po nepříjemném zranění ze středečního duelu se vrátil také Endl.

Zbrojovka začala aktivně, vybojovala záhy standardku, z té ale neudeřila a poté převzal otěže soupeř. Ten šel v 19. minutě do vedení, když Šimana prostřelil Hilbrycht. Reagovat mohl Řezníček, jehož přihrávku ale polská obrana zblokovala na rohový kop.

Po půlhodině čelil Šiman nebezpečnému kontru, naštěstí hráč soupeře branku minul. Pak zase hrozila Zbrojovka - dva pokusy byly znovu zablokované, dvě minuty před pauzou už nicméně gól přišel. Po zaváhání obrany se míče chopil Jakub Řezníček, gólmanovi udělal kličku a svým prvním gólem v přípravě srovnal.

Po pauze šli do hry čtyři čerství hráči, postupně se pak na hřiště podívali i zbylí čtyři náhradníci. Po pěti minutách na hřišti se v šanci zjevil Hladík, gólman jej ale bravurním zákrokem vychytal. Zbrojovka měla i nadále tlak, z něj ale nic nevytěžila a udeřit mohl paradoxně soupeř. Jeho branku po hodině hry nicméně zhatil ofsajd.

Dál pak hrozila Zbrojovka, Potočného vychytal brankář a Koprův pokus zablokovala obrana. Až pět minut před koncem se Brňanům podařilo urvat výhru - po Koprově přihrávce se o to svým druhým letním gólem postaral Adam Kronus.

VIDEO: Zatím jde příprava podle plánu, říká Šiman
A-tým
09.07.2023 | Martin Lísal

VIDEO: Zatím jde příprava podle plánu, říká Šiman

L u t í n – Gólman Jakub Šiman odchytal celé sobotní utkání proti polské Termalice. Inkasoval jeden...
VIDEO: Pomohl nám gól do kabiny, řekl po dnešní výhře Tomáš Polách
A-tým
08.07.2023 | Martin Lísal

VIDEO: Pomohl nám gól do kabiny, řekl po dnešní výhře...

L u t í n – Zbrojováci završili třetí týden přípravy utkáním proti polské Termalice. Soupeř sice...
PREVIEW: Dalším soupeřem bude polská Termalica!
A-tým
07.07.2023 | Martin Lísal

PREVIEW: Dalším soupeřem bude polská Termalica!

B r n o - V sobotu sehrají Zbrojováci čtvrtý přípravný zápas. Po třech soupeřích ze Slovenska je...

Fotogalerie

Všechny fotografie