VIDEO: Zbrojovka porazila Banskou Bystricu 2:0

VIDEO: Zbrojovka porazila Banskou Bystricu 2:0

R o s i c e - Fotbalisté Zbrojovky dnes v Rosicích přivítali čtvrtý celek slovenské ligy - Banskou Bystricu. Po brankách Kronuse s Hladíkem nakonec zvítězili 2:0.

Trenéři měli pro utkání k dispozici i tři uzdravené hráče - Endla, Fouska a Jambora. Scházel naopak Toman, který se zranil v minulém utkání; zdravotní problémy nepustily do hry také Vránu a Egbeho. Delší dobu již jsou na marodce Šural, Štěrba, Pachlopník, Kohoutek, Pragr či Alli. A chyběl také Richard Župa, jehož testování bylo ukončeno.

Bohužel nezůstalo jen u těchto absencí - hned v úvodu utkání byl míčem zasažen navrátilec Endl a musel střídat, nahradil jej Koželuh. Brňané přenechali soupeři první větší šanci, Edmund ale sám před gólmanem přestřelil.

Odpověď si nachystala dvojice Nový - Řezníček, nejlepší střelec minulých dvou sezón po Nového standardce hlavičkoval těsně vedle. Dvě minuty před pauzou pak přišel první gól. Fousek vybojoval míč, Řezníček jej v souboji dokázal usměrnit za sebe a Adam Kronus byl tam, kde měl být. Ranou do prázdné brány otevřel skóre utkání.

Krátce poté Řezníček udržel míč, poslal jej Fouskovi a jeho centr napálil Kronus do břevna. Následně po závaru pálil Martinek mimo a ještě před pauzou lapil gólman Řezníčkovu ránu. Stav tedy 1:0.

Ve druhém dějství zahrozil opět jako první hostující Edmund, když hlavičkoval vedle brány. Pak už nicméně úřadovalo většinou jen Brno. A po hodině hry byl náskok dvojnásobný. Jan Hladík po dlouhém Šimanově nákopu udržel míč proti přesile a po dvou krocích vypálil. Jeho povedený pokus skončil v síti, 2:0.

Pak už přicházely další šance, skóre se nicméně neměnilo. Svůj debut mohl odzdobit gólem střídající Tomáš Kopr, dobrým zákrokem sebral gólman radost Granečnému, který vzápětí přestřelil. Zbrojováci tedy porazili Banskou Bystricu 2:0.

VIDEO: Gólů mohlo být i víc, řekl Hladík
A-tým
06.07.2023 | Martin Lísal

VIDEO: Gólů mohlo být i víc, řekl Hladík

R o s i c e – Po asistenci z minulého utkání si útočník Jan Hladík připsal proti Banské Bystrici...
VIDEO: Josef Mucha po utkání s Banskou Bystricou
A-tým
05.07.2023 | Martin Lísal

VIDEO: Josef Mucha po utkání s Banskou Bystricou

R o s i c e - Velké množství šancí, dvě vstřelené branky a nula vzadu. Trenéři mohli být s utkáním...
PREVIEW: Třetím letním soupeřem je Banská Bystrica
A-tým
03.07.2023 | Martin Lísal

PREVIEW: Třetím letním soupeřem je Banská Bystrica

B r n o - A do třetice slovenský soupeř! Zbrojováci ve středu 5. července změří síly s Banskou...

Fotogalerie

Všechny fotografie