Ukázkový obrat přinesl výhru nad Austrií!

Ukázkový obrat přinesl výhru nad Austrií!

W i e n - Fotbalisté Zbrojovky zvítězili v úvodním přípravném utkání letošní zimy na hřišti Austrie Wien 4:3. V duelu záhy prohrávali o tři branky, zlepšeným výkonem ale dosáhli zřídka vídaného obratu.

Domácí fotbalisté vstoupili do utkání poměrně svižně, záhy vybojovali několik rohových kopů. A v rozmezí 14. a 19. minuty hned třikrát udeřili- Nejprve dorážkou po přímém kopu, následně po přihrávce z pravé strany a nakonec po rohovém kopu, opět dorážkou. Pokaždé mířil do černého Manfred Fischer.

Z hattricku se ale radoval jen pár vteřin, neboť záhy přišlo snížení. Po Hladíkově práci se taktéž dorážkou prosadil Michal Ševčík a symbolicky změnil ráz zápasu. Brňané byli rázem aktivnější, vyrovnali hru a hrozili. Když už se zdálo, že skóre vydrží do půle, získal poctivým napadáním míč Jan Hladík a prostřelil domácího gólmana.

Do druhého dějství nasadili trenéři odlišnou jedenáctku. Hned v úvodních minutách dvakrát pálil Souček, gólman pokaždé vyrazil na roh. Zbrojovka šla poctivě za vyrovnáním a dočkala se po hodině hry, kdy Blecha pohotově vysunul Jakuba Nečase a ten prostřelil v úniku brankáře.

Zápas mohli k výhře dovést oba soupeři, nebezpečnější byla ale Zbrojovka, která se dočkala obratu. Po nesouladu v defenzivě a chycené malé domů nařídil sudí nepřímý kop, Souček přiťukl míč Filipu Blechovi a ten nekompromisní ranou stanovil výsledek na 4:3 pro Zbrojovku. V závěru ještě Hrubému po přímém kopu pomohlo břevno.

OHLASY: Jozef Dojčan po utkání s Austrií
A-tým
10.01.2023 | Martin Lísal

OHLASY: Jozef Dojčan po utkání s Austrií

V í d e ň – Tohle rozhodně nebyl tuctový zimní zápas. Fotbalisté Zbrojovky porazili v úvodním...
Prvním zimním soupeřem je Austria Vídeň
A-tým
09.01.2023 | Martin Lísal

Prvním zimním soupeřem je Austria Vídeň

B r n o - Ve druhém týdnu zimní přípravy čeká na hráče Zbrojovky úvodní zimní test. A hned poměrně...

Fotogalerie

Všechny fotografie