Zbrojováci přišli v závěru o výhru, proti Budějovicím berou jen bod

Zbrojováci přišli v závěru o výhru, proti Budějovicím berou jen bod

B R N O - 29. kolo FORTUNA:LIGY zaválo do ADAX INVEST Areny České Budějovice. Souboj dvou týmů ze skupiny o udržení dlouho vypadal nadějně pro Zbrojovku, která od 31. minuty vedla 1:0. Bohužel vedení neudržela, neboť ve třetí nastavené minutě srovnal Čermák. Oba týmy se tak rozešly smírně s bodem.

Trenér Martin Hašek reagoval na personální nouzi několika překvapivými tahy. K dispozici už měl Filipa Součka, který nastoupil na pozici stopera, na pravý kraj obrany si stoupl Nečas a do středu zálohy Hrabina. Alespoň na lavičce už byli uzdravení Divíšek, Matejov a Koželuh.

V 17. minutě mohl stadion bouřit, ale Jakub Řezníček nedokázal využít parádní práce Alliho a v tísni zakončil jen poblíž gólmana Janáčka, ten s obtížemi míč vyrazil mimo branku. O pár minut později se mohl mezi střelce zapsat Alli, jehož ránu přizvedl jeden z obránců nad branku a míč se snesl těsně za břevno.

Na druhé straně se zjevil z ničeho nic Adediran, který hlavou mířil do branky, ale nedokázal seřídit mířidla a branku přestřelil. A muselo jej to mrzet, neboť v podstatě obratem Granečný i s přispěním bránícího hráče vyslal do brejku Michala Ševčíka a ten přesnou ranou otevřel skóre. Pro mladého záložníka šlo o devátý letošní zásah. Do kabin se šlo za stavu 1:0 pro Zbrojovku.

Šest minut po pauze mohla Zbrojovka vést o dvě branky, ale rána Denise Granečného prosvištěla jen kolem brankové konstrukce. Velkou šanci Dynama vytvořil paradoxně domácí Souček, který si málem srazil do branky centr Čmelíka. Naštěstí pro Zbrojovku si Berkovec poradil a podržel svůj tým. Následná dorážka Pennera mířila mimo.

Flinta zahrozila deset minut před koncem, kdy napřáhl Nečas, ale jeho povedená dalekonosná rána nenašla cestu do branky Budějovic. Závěrečné minuty přinesly primárně tlak hostujícího celku, ale z něj přišla nebezpečná jen šance Škody, který prchal po levé straně, ale místo střely vyprodukoval jen centr, se kterým si brněnská obrana poradila. Brňané měli k dispozici několik nadějných brejků, pojistku ale nepřidali a byli za to potrestáni.

V nastaveném čase vybojovali hosté rohový kop, po kterém zakončoval Roman Potočný, ale jeho dobře umístěnou hlavičku zastavil fantastickým zákrokem gólman Zbrojovky Martin Berkovec. Smrtící rána pro domácí bohužel přišla ve třetí nastavené minutě. Havel přistrčil míč do vápna přímo proti noze Marcela Čermáka a ten přesnou ranou s trochou štěstí nedal Berkovcovi žádnou šanci.

Zbrojovka tak remizovala s Budějovicemi 1:1 a definitivně přišla o naději na únik ze skupiny o záchranu.

VIDEO: Trenér Hašek po utkání s Českými Budějovicemi
A-tým
26.04.2023 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Trenér Hašek po utkání s Českými Budějovicemi

B r n o – Trenér Hašek před dnešním utkáním s Českými Budějovicemi mnohé překvapil několika tahy v...

Fotogalerie

Všechny fotografie