Alliho trefa na body nestačila, Hradec Králové si po obratu odváží z Brna výhru

Alliho trefa na body nestačila, Hradec Králové si po obratu odváží z Brna výhru

B R N O - Čekání Zbrojovka na ligovou výhru se protáhlo na sedm kol. V domácím souboji proti Hradci Králové šli přitom Brňané po dvaceti minutách hry díky trefě Alliho do vedení, jenže hosté ještě do poločasu srovnali a Rynešův dalekonosný zásah po změně stran rozhodl o tom, že body poputují na východ Čech.

Oproti souboji na Spartě udělal kouč Dostálek v sestavě dvě změny. Na pozici stopera se po karetním trestu vrátil Tijani, po zranění pak do středu zálohy vyběhl Filip Souček. Na kraji obrany se pak objevil Jan Hlavica, který nahradil Granečného.

V úvodu sobotního klání byli lehce aktivnější hosté, ale šance by fanoušci na Srbské hledali marně. Domácí naopak po necelých dvaceti minutách ze své první možnosti udeřili. Faltův rohový kop našel ve vápně Tijani, který trefil jen blok soupeře, ovšem míč se odrazil příhodně pro Musu Alliho a ten mezi nohama obránce i gólmana hostů zakončil přesně – 1:0.

Vedoucí branka Brnu vlila krev do žil a domácí byli aktivnější, po půlhodině hry ale Ševčík z rychlého brejku vůbec nezakončil. Za dvě minuty zahrozili také hosté, když Rynešův centr našel hlavu Koubka a proti jeho zakončení se vytáhl Berkovec. Chvíli nato musel bohužel kouč Dostálek řešit i zdravotní potíže Součka, toho na hřišti nahradil Jan Hladík. Sedm minut před poločasem mohla Zbrojovka udeřit po osvědčené spolupráci Ševčíka s Řezníčkem, druhý jmenovaný pálil po zpracování z voleje, leč mimo tři tyče.

Gólová situace tak přišla na straně druhé. Zprvu nenápadný centr Koubka si ve vápně našel nabíhající Daniel Vašulín a – i když trochu krkolomně – dokázal v pádu dostat míč směr branka a v Berkovec se k pravé tyči natahoval marně – 1:1. V úplném v závěru poločasu měl pak druhý gól Brna na kopačce opět Řezníček, jemuž střeleckou pozici vypracovali Alli se Ševčíkem, nejlepšího kanonýra ligy ale vychytal Bajza.

Do druhé půle se tak šlo za nerozhodného stavu, ten však vydržel pouze sedm minut. Hostující Matěj Ryneš si totiž v 52. minutě navedl nikým neatakován míč ze střele z dobrých 30 metrů a jeho fantastická rána zapadla přesně pod břevno. Berkovec se pouze smutně ohlédl a bylo to 1:2. Votroci od té doby měli herně navrch a Zbrojovku moc do zakončení nepouštěli.

Až dvacet minut před koncem se domácí prokousali k náznaku šance, kdy Alli uvolnil Ševčíka, jenže ten obrannou hráz před sebou neprostřelil. Necelou čtvrthodinu před koncem poslal trenér Dostálek do hry Blechu s Fouskem, jenže ani jejich příchody nepřinesly kýžený efekt. Zbrojovka se snažila v závěru vytvořit si souvislejší tlak, ale nedařilo se.

Na druhé straně naopak mohl pečetit skóre Vašulín, který nejprve při střele z dálky jen lehce zaměstnal Berkovce a následně při úniku od poloviny hřiště šel do kličky navíc proti Šuralovi. V posledních sekundách pak přišel ve vápně sporný zákrok na Alliho, ten však sudí nechali bez povšimnutí a Hradec Králové si tak došel pro výhru v poměru 2:1.

PREVIEW: Zbrojovka hostí Hradec Králové!
A-tým
07.04.2023 | Martin Lísal

PREVIEW: Zbrojovka hostí Hradec Králové!

B r n o - Zbrojováci se po třech týdnech vracejí domů, kde je nyní čekají dva domácí zápasy v řadě....

Fotogalerie

Všechny fotografie