Zpátky na vítězné vlně! Zbrojovka veze po pozdním obratu tři body z Ostravy

Zpátky na vítězné vlně! Zbrojovka veze po pozdním obratu tři body z Ostravy

O S T R A V A - Zbrojovka zvládla i druhé venkovní utkání po návratu do nejvyšší soutěže a po skvostném obratu v závěru utkání vyloupila po Olomouci také ostravský Baník. Po bezgólové první půli poslal domácí po hodině hry do vedení Smékal. Brno po inkasované brance ještě přidalo na aktivitě, za kterou bylo v závěru odměněno hned dvakrát. Díky brankám Řezníčka a Fouska v poslední desetiminutovce se Brnu podařil fantastický obrat, který znamená další tři body do tabulky FORTUNA:LIGY!

Zbrojovka i bez několika opor zahájila utkání aktivně. Oku lahodící kombinaci z 18. minuty chyběla pouze přesnější přihrávka na Hladíka, který byl již připraven zakončovat. To se nakonec povedlo až o chvíli později Blechovi, jenž ale ostravskou bránu minul. Laštůvka tak musel vážněji do akce až po odehrané půlhodině, kdy likvidoval ránu aktivního Blechy a následně si musel ostravský gólman pohlídat také zakončení Falty. Brno s končící půli stupňovalo svůj tlak a poločasový hvizd tak přišel vhod spíše domácím. Šiman, který v bráně Zbrojovky zaskakoval za nemocného Berkovce, příliš práce neměl.

Krátce po změně stran se podařilo rozvlnit síť Hladíkovi, ke smůle Zbrojovky ji však po vtipné Součkově přihrávce napálil pouze z vnější strany. A tak proti chodu hry udeřil v 60. minutě domácí Baník. Po centru Kuzmanoviće se před Šimanem uvolnil střídající Daniel Smékal a otevřel gólový účet zápasu.

Brno inkasovaná branka nepoložila, ba naopak. S rychlou odpovědí se snažil přispěchat Ševčík, jehož technický obstřel skončil jen těsně mimo. Podobně skončila také hlavička Řezníčka po Texlově centru ze 71. minuty. Nakonec to byl ale přeci jen zkušený střídající forvard, kdo v 83. minutě srovnal skóre. Jakub Řezníček dostal po fantastické Fouskově přihrávce na hranici vápna až příliš času, posunul si míč na levou nohu a tou nekompromisně zamířil do rohu Laštůvkovy brány!

A to nebylo ze strany Brněnských zdaleka vše! Ani druhý zásah Řezníčka, tentokráte z ofsajdu, nebyl pro domácí Baník dostatečným varováním. V poslední minutě základní hrací doby si Adam Fousek naběhl na Řezníčkem prodloužený nákop a skákavou ranou rozhodl o tom, že se Zbrojovka vrací z Ostravy se zcela zaslouženými třemi body.

VIDEO: Těch osm minut za to stálo, smál se po výhře Fousek
A-tým
01.09.2022 | Martin Lísal

VIDEO: Těch osm minut za to stálo, smál se po výhře...

O s t r a v a – Adam Fousek s Jakubem Řezníčkem v závěru utkání v Ostravě s úspěchem aplikovali...
VIDEO: Mužstvo ukázalo charakter a sílu, těší po výhře Dostálka
A-tým
31.08.2022 | Martin Lísal

VIDEO: Mužstvo ukázalo charakter a sílu, těší po výhře...

O s t r a v a - Ještě deset minut před koncem se zdálo, že trenér Dostálek ani na třetí pokus Baník...
PREVIEW: Pátým soupeřem je Baník Ostrava!
A-tým
30.08.2022 | Martin Lísal

PREVIEW: Pátým soupeřem je Baník Ostrava!

B r n o - Druhý letošní výjezd přivede Zbrojováky do Ostravy, kde na Městském stadionu změří síly s...

Fotogalerie

Všechny fotografie